Reklama

Reklama

Psanci

  • Španielsko Las leyes de la frontera (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šikanovaný mladík se zakouká do dívky, která ho přivede mezi svoje kamarády. A léto plné krádeží, loupeží a lásky ve španělské Gironě roku 1978 může začít. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (59)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ještě mě tady hraje ta závěrečná nádherná skladba a jsem toho fakt plnej. Ta partička mě teda nějak sympatická nebyla, ale ta skvělá retro atmosféra šla do mě fakt na plno a celý to vyšperkoval dokonalý a maximálně silný konec. Vztrah Nacha a Tere byl jedinečný a příběhu dával jedinečnost a ty její oči, ten její pohled, to člověk nemusí bejt brejloun, aby kvůli němu propad peklu. Netflix mě naprosto nečekaně dostal do kolen. ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Menší předělávka amerických mafiánovek z  minulého století akorát do Španělska s jiným tématem. Vlastně tento cit pro starý film, je silná devíza tohoto díla, která mu prospívá. To, co mohla být lehce bezduchá španělská prcárna, jaká od nich bývá, tak se stala být  decentní a silná mafiánovka, která nakonec chyběla trocha té hravosti. ()

Reklama

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Z technického hľadiska je Outlaws špičkový, skoro až prvotriedny film. Sedemdesiate roky tu sú cítiť skoro na každom kroku (kostýmy, komunita "hippies", hudba, exteriéry a rôzne kulisy), prostredie katalánskych ulíc je poriadne špinavé, práca s kamerou a strihom je zručná a herecké výkony hlavných predstaviteľov sú prakticky bezchybné. Akčnejšie scény majú poriadne grády a vedia byť napínavé, a "vzťahové/zoznamovacie" scény sú... no, minimálne nenudia. Aj cez všetky zaslúžené chvály sa však stále neviem zbaviť dojmu, že to bolo obsahovo prázdne, bez výrazného dejového posunu, myšlienky, pridanej hodnoty, emocionálnej scény, alebo čohokoľvek, čo by ma presvedčilo o tom, že by sa mi mal film bohvieako veľmi páčiť. Divácke nadšenie nezdieľam ani z ospevovaného záverečného rozuzlenia, keďže ja tam stále ten nečakaný zvrat nejako neviem nájsť (to, že sú súrodenci je zrejmé už od prvej chvíle, čo sa objavia na obraze a nemusím nad tým ani premýšľať) a bol mi vlastne celkom ľahostajný, keďže film s postavami nepracuje až tak dobre, ale samo o sebe bol uspokojivý. Summa summarum ide o kvalitný film s mnohými skvelými prvkami, na ktorom však zároveň nie je nič originálne ani svetoborné, nič čo by dokázalo zosadiť zo stoličky. Tie automobilové naháňačky však boli naozaj super. ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Film, co vám zajistí úžasný přenos do španělských sedmdesátek. Jo, takhle nějak to klidně mohlo vypadat. Scénář byl v pohodě, nic zlomového, všechno ostatní, od režie, přes kostýmy a zvuk, až po kameru, je naopak vymazlené do posledního puntíku. Z herců nikdo výrazně nevyniká, a v tom je nakonec asi ta krása. V kombinaci s dobrou hudbou se na to fakt moc hezky dívalo. ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Horkokrevnost španělské nátury je velmi často promítnuta i do jejich nekompromisních thrillerů a Psanci jsou toho dalším zářným důkazem. Tenhle retrovýlet do sedmdesátkového Katalánska má všechno, co má našlapané krimi mít. A já jsem si zas projednou potvrdil, jak miluju španělštinu a jak aspoň ti Jihoevropané ví, jak nakládat s budgetem Netflixu. [viděno na Netflixu 10.9.2023] ()

Súvisiace novinky

36. Premios Goya – výsledky

36. Premios Goya – výsledky

13.02.2022

Ve Valencii byly v sobotu 12. února 2022 předány výroční španělské filmové ceny Goya. Režisérem slavnostního ceremoniálu, jenž se uskutečnil v operním divadle Palau de les Arts Reina Sofía, byl… (viac)

Reklama

Reklama