Reklama

Reklama

Edifis, kráľovnin architekt dostane úlohu od Kleopatry aby postavil v Egypte Cézarovi palác do troch mesiacov. Aby to však stihol ,bude potrebovať pomoc. Preto sa vydá do Galska ,aby tu našiel miestneho druida a priateľa Panoramixa. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a psíkom Idefixom aby pomohli Edifovi úlohu splniť. (STV)

(viac)

Recenzie (156)

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím medzi veľkých priaznivcov Astérixa, ale tento diel je skutočne vydareným rozpohybovaním komixu. Postavičky sú jednoducho čarovné (my favorit - Cleopatrin lev), humor má to správne dávkovanie typických situačných gagov a naprostých absurdností (v hranej verzii dominovali len tie absurdnosti, kvôli čomu sa mi z nej stratila životnosť postavičiek) a proste osobitosť Asterixovských komiksov z toho dýcha jedna radosť. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

Reklama

diodoros 

všetky recenzie používateľa

Animovaná klasika, ktorá pobaví aj po rokoch. Natočené podľa slávneho a vtipného komiksu síce s trochu rozšíreným a upraveným dejom, ale s typickou atmosférou, animáciou a samozrejme nezabudnuteľnými scénkami a hláškami, na ktorých stojí celý komiks aj filmová séria. Muzikálové party možno odpustiť, zábava ich vynahrádza dosť. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

U druhého Asterixa už vidieť badateľný posun. Goscinnym a Uderzom, pôvodnými tvorcami série prebratá režisérska stolička po Goossensovom galskom debute bola dobrým krokom. Postavy pôsobia živšie a celá animácia je akási farebne bohatšia. Komiks som nečítal, no myslím, že skalní fanúšikovia by povedali, že je Asterix a Kleopatra o čosi dôvernejší predlohe, ako jeho predchodca. Osobne to však porovnať neviem. Hudba je tiež viac vyleštená. Spojenie barbarskej Galie s architektonicky prekvitajúcou egyptskou civilizáciou bol výborný nápad. Úloha postaviť v perle antickej ríše, v samotnej Alexandrii, palác pre veľkého Gaia Iulia Caesara pod patronátom hrozivej Kleopatry VII. je vskutku zábavnou zápletkou. Dávka satiry a sureálneho humoru (v podobe šialených Obelixovych snov, spievajúceho leva či Santa Clausa na stene pyramídy) tomu len pridávajú. Výsledkom je tak bezpochyby vtipným rodinným dobrodružstvom - spolupráca nešikovného egyptského architekta a mocných galských keltov na projekte roka pobaví aj tých najstarších. ()

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Moje prve stretnutie s Asterixom a Obelixom. Vtedy ako male decko som to zbožnoval, aj ked tie pesničky som moc nemusel, no teraz ako dospely si ich rad popiskujem ked na to pride :), takže da sa povedat že ani po takmer 20 rokoch sa na mojej laske k udatnym Galom skoro nič nezmenilo. Navyše tie animacie boli prekrasne, a mne osobne sadli viac ako tie novodobe. Rovnako sa mi do pamäti vryl perfektny slovensky dabing na čele s pánmi Čálikom, Čilikom, Krivosudskym a Kronerom...škoda že ich už v takej zostave neuvidime, no aspon mame tych par nezabudnutelnych dielov. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama