Reklama

Reklama

Edifis, kráľovnin architekt dostane úlohu od Kleopatry aby postavil v Egypte Cézarovi palác do troch mesiacov. Aby to však stihol ,bude potrebovať pomoc. Preto sa vydá do Galska ,aby tu našiel miestneho druida a priateľa Panoramixa. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a psíkom Idefixom aby pomohli Edifovi úlohu splniť. (STV)

(viac)

Recenzie (156)

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Zatím mé druhé seznámení s Asterixem ve filmové podobě (tím prvním byla hraná verze s Depardieuem). Super podívaná, která pobaví snad všechny diváky, což jí může závidět kdejaký nový superanimovaný příběh, třeba o putování mamuta a jeho party. Kleopatřin lev je tou nejlepší animovanou postavičkou-zvířetem všech dob, scéna v bazénu je nenapodobitelná. Zápletka je neotřelá a tvůrci nám konečně ukázali, jak se ve starověku stavěly megalomanské stavby. Takhle má vypadat správný animák a vůbec nemusí být ve 3D. Stačí rozpohybovat klasické 2D obrázky, doplnit je o pěkný, nenudící příběh, pár gagů a vtipných situací a miláček obecenstva je na světě. Do plného hodnocení přeci něco chybí, jen přijít na to, co. ()

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím medzi veľkých priaznivcov Astérixa, ale tento diel je skutočne vydareným rozpohybovaním komixu. Postavičky sú jednoducho čarovné (my favorit - Cleopatrin lev), humor má to správne dávkovanie typických situačných gagov a naprostých absurdností (v hranej verzii dominovali len tie absurdnosti, kvôli čomu sa mi z nej stratila životnosť postavičiek) a proste osobitosť Asterixovských komiksov z toho dýcha jedna radosť. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

V svojom druhom animovanom dobrodružstve Asterix a Obelix dosiahli tú správne vyváženú zmes zábavy. Príbeh stávky Kleopatry a Cézara je síce zobrazený miestami ťarbavou kresbou, ktorá má však svoj šmrnc a punc originality. Podobne vtipy z príbehu plynú nenásilne a aj piesne do neho zapadajú. Či už je to útek z pyramídy, z väzenia, Cézarov špeh či útok Rimanov na stavbu, všade sa darí udržať správnu mieru a neskĺznuť do grotesky. Pri Jupiterovi, Merkúrovi, Tutatisovi, Bélénosovi, Belisamovi či Osirisovi. Ako bonus záver priamo odkazuje na komiks. ()

MRPitivier 

všetky recenzie používateľa

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Asterix a Obelix v čele s Panoramixem staví raketovou rychlostí palác pro Kleopatru (tedy pro Césara) pomocí kouzelného lektvaru. Ale před tím postaví ještě jen tak namátkou pyramidu za nějakých deset vteřin. Takže žádní mimozemšťané, ale Asterix, Obelix a Panoramix postavili pyramidy. A už víme i jak. :-) [9986. hodnocení, 140. komentář, 83%, 714. nejlepší film] ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama