Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (Ivan Trojan) sa takmer administratívnym omylom dostáva z policajnej akadémie na oddelenie vrážd. Vstúpi do tímu hneď po tom, čo kriminalisti začínajú vyšetrovať brutálnu vraždu mladého dievčaťa v lese pri Prahe. Snaží sa byť užitočný ako špecialista na psychologické profilovanie vrahov, ale na oddelení ho majú všetci za blázna a tak ho neúprosný šéf Šera (Ondřej Vetchý) posadí do kancelárie s extrémne problematickou Fousovou (Tereza Ramba). Verí, že si navzájom znechutia prácu natoľko, že z oddelenia odídu. Netuší, že rovnako ako jeho áčkový tím, prezývaný „Dvojičky“ budú nakoniec tieto dve indivíduá veľmi cenné nielen v kancelárii, ale aj v teréne. A možno nielen pri jednej vražde... (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa brasek k tomuto seriálu (3)

Vražda v lese (2023) (S01E01) 

Príbeh sa veľmi vlečie, je to naozaj únavné. Postráda to vyššiu dynamiku deja. Kriminalisti sú nevyvážení, "Dvojčatá" sú všade a nie sú nejako obľúbení (zatiaľ), zvyšok oddelenia sú ako komparzisti bez duše a bez slova. Docent Stehlík a Fousová si idú svoje, sú momenty keď ich sprevádza šarm, ale zabíja to preafektovanosť postavy Fousovej. Mám zmiešané pocity na začiatku série. ()

Presso s mliekom (2023) (S01E02) 

Nuž... stále tomu niečo chýba. Sledujeme už dve paralelné línie vyšetrovania a všetci očakávame genialitu docenta a tá žiaľ neprichádza. V príbehu sú zvraty, vyšetrovanie sa zamotáva a to je všetko v poriadku, ale predsa mi tam chýba nejaká tá emócia navyše. Postava Kapitán Fousová (ale Tereza ju hrá výborne) skôr patrí do nejakej trápnej komédie ako do poctivej kriminálky. ()

Rozhodnutie (2023) (S01E03) 

Tretia epizóda mala vyššie tempo a preto by možno bavila najviac z celej série, lenže... Dvojčatá svojím spôsobom tiež vyriešili prípad, aj keď to bolo "pritiahnuté za vlasy" takže "Docent" bol prakticky zbytočná postava z celej série. Útek podozrivého z hospody a nemotorný kriminalista bola dosť trápna vsuvka v príbehu, minister zbytočná postava... nemá cenu hľadať chyby, nebola to najhoršie ale veľa detailov je potrebných doladiť a zmeniť pokiaľ bude niekedy "Docent 2". ()

Súvisiace novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama