Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružstvá a príbehy začínajúcich študentov v posledný školský deň v Texase, v máji roku 1976. Na strednú školu Roberta E. Lee, školský ročník '77, nastupujú noví začiatočníci. Nováčikovia chlapci sú fyzicky týraní a ponižovaní, zatiaľ čo dievčatá väčšinou čelia slovným útokom a zahanbovaniu. Výrazné sú dve postavy. Nováčik Mitch Kramer (Wiley Wiggins) sa stáva hlavným terčom útokov starších študentov a spomedzi seniorov je to Randall "Pink" Floyd (Jason London), hviezda v tíme ako rozohrávač. (genetique)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (137)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neviem prečo, no tento film som akosi nestrávil. Možno by to chcelo pozrieť si ho viackrát, no akosi ma nezaujalo spojenie nemotorných hercov a rozvrátenou, pomalou réžiou. Možno to bude tým, že sa hral na drámu, pričom túto líniu mohol kľudne vynechať. Navyše obdobie film zobrazujúce má oveľa lepšie charakteristické snímky. 55%. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Popravdě jsem čekal něco na styl Flákače, ale toho jsem se kupodivu nedočkal, Něco málo k zamyšlení tam sice bylo, ale hlavně je ten film výpovědí o životě jedné generace a dál to už nezachází. A je to škoda, protože ze začátku se tam vše zajímavě vyvíjí a skutečně to má i potenciál, ale pak se to celé rozplizne. A tak je zde nakonec nejstěžejnější, jak moc si dokážete oblíbit postavy. Mě osobně moc nezaujala ani jedna a kromě pár povedených scén mě moc nezaujal ani ten film. Něco do sebe to ale stejně má, natočené a zahrané je to taky docela solidně, jen jsem od Linklatera čekal víc... Soundtrack ale skvělý, to musím uznat. Slabé 3* ()

Reklama

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Nedoceněná, správným způsobem "zhulená" pecka Richarda Linklatera která vás přenese do roku 1976 na jednu střední v Texasu. Poslední den školy před prádzninama, hodně trávy, nejlepší kamarádi, nadržené holky, plno "soon to be" hvězd a scénář, ve kterém nejde o nic, a přece o všechno. Ty Aerosmith jim závidím.... Pokud jste neviděli, koukejte to napravit. Po Before Sunrise a Before Sunset můj nejoblíbenější Linklater. ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Verim, ze film je pro Americany do jiste miry kultovni a srovnani s podobnym, ale starsim snimek Americke graffiti je opravnene, jen co do kvality a zabavy se priklanim spise k tomuto energickemu pohledu na posledni den stredni skoly konce 70. let. Napocital jsem na prstech jedne ruky prvni role budoucich vetsich ci mensich hvezd Hollywoodu. 75% ()

Tyler:D 

všetky recenzie používateľa

Linklater si tentokrát zaspomínal na svoje teenagerské časy a mňa znovu sklamal. Toto bol v poradí už 6. film, ktorý som od neho videl a znovu som sa väčšinu času nudil, znovu mi chýbal hlbší príbeh, ale hudba bola výborná aj herci boli v pohode (Afflecka som ani nespoznal). Takže priemerný film, pri ktorom netreba veľmi rozmýšľať. 50% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (34)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Texase, predovšetkým v meste Austin. (Real Tom Hardy)
  • Během filmování v Texasu Milla Jovovich a Shawn Andrews utekli do Las Vegas a vzali se. Protože bylo Jovovich jen 16 let, bylo manželství její matkou anulováno. (Marek#33)

Súvisiace novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (viac)

Reklama

Reklama