Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lady Guinevere (Julia Ormond) cestuje do Camelotu, aby sa stala manželkou hrdého kráľa Artuša (Sean Connery) - týmto sobášom totiž zaistí svojmu kráľovstvu ochranu pred agresívnymi vpádmi svojho suseda, princa Malaganta (Ben Cross). Ten sa samozrejme len tak ľahko nevzdáva - chystá sa ju ešte počas jej cesty prepadnúť! Našťastie je však práve nablízku chrabrý rytier Lancelot (Richard Gere), ktorý krásnej dáme v ťažkostiach rád pomôže – a nie naposledy! Keď sa totiž zákernému Malagantovi podarí krásnu Guinevere uniesť, je to práve Lancelot, ktorý ju zo zajatia vyslobodí! Spoločne prežité ťažké chvíľky oboch mladých ľudí naveky spoja – a hoci Lancelot sľúbi Guinevere večnú lásku, mladá kráľovná nechce a nedokáže podviesť svojho manžela, ktorému prisahala vernosť. No stačí jediný bozk na rozlúčku a kráľ si situáciu nesprávne vysvetlí... Jediným ako-tak dôstojným východiskom z nej ostáva už len súboj na život a na smrť... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (323)

fleker 

všetky recenzie používateľa

vcelku nízký hodnocení, na to že v tom hraje tolik známejch vopic....asi taky nejste zrovna fanoušci kamelotů a jim podobnejch venerů, který na vás donekonečna zvoněj, aby vam mohli nacpat do ruky leták, do kterýho beztak maximálně zabalíte šlupky vod brambor,,,a sou tak drzý, že k vám lezou i v neděli, kdy má normální slušněj člověk spát,,, a když sem mu tudle vodevřel, a von povídá: "no to je dost.." ,,,a já na to : "tady si někdo koleduje vopřezdržku" , jenom se tak ušklíb a příští den tu byl znova,,,to je snad horší než ty jehovada,,ty aspon choděj slušně voblečený ()

Tayen 

všetky recenzie používateľa

Věc, ve které se hlavně jedná o milostný trojúhelník a snaha diváka dojmout, než o jakoukoliv historickou přesnost. Film se mnohdy táhne, takže máte nutkání se pořád koukat na hodinky, ale zas na druhou stranu Artuš v podání Sean Connery je důstojný a vznešený, jak jen Artuš může být, ačkoliv chrabrost nikde. Richard Gere tady zase napodobuje to co předvedl v Preety woman, jen ve zbroji a Julia Ormond je na mne trochu moc emancipovaná. Na druhou stranu: pěkná hudba, pěkné kostýmy, prostředí a občas akční scény, ale na Exculiber, nebo Merlina to prostě nemá. ()

Reklama

bassator 

všetky recenzie používateľa

Byl jsem zvědavý jestli mi i po deseti letech co jsem to viděl prvně to přijde stejně směšné... Bylo to ještě směšnější... Nato jak může relativní stařík Richard Gere hrát neohroženého rytíře Lancelota sem za těch deset let nepřišel - Viděno 1x + 30. 12. 2009 - 15% ()

Suzana 

všetky recenzie používateľa

Ach, jak slaboučké a naivní v porovnání s filmovým eposem Johna Boormana. Prvoplánový scénář, který udeří na strunu zejména romanticky založeným divákům na mně nijak nezapůsobil. Conneryho jako Artuše jakžtakž snesu, Julia Ormond je pouze krásná….ale Gere a Lancelot – to nemůže fungovat. A taky, že nefunguje. Ve výsledku hodnotím jako průměrnou podívanou, od které prostě nic nečekejte ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Mne sa nikdy neošúchajú rozprávky pre dospelých z historického prostredia. Mám tento film veľmi rád a radím ho medzi kúsky ako Robin Hood. Samozrejme ten pôvodný, nie s Russelom Croweom. Vynikajúce herecké výkony a človek má dobrý pocit z toho, že dobro zvíťazí nad zlom aspoň vo filme. Len Ginevru by som vybral krajšiu, ale Julie Ormond bola vtedy v kurze. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (23)

  • Počas posledného súboja s mečom boli obe čepele Lancelota (Richard Gere) a Malaganta (Ben Cross) nahradené CGI, aby sa zaistila bezpečnosť a umožnilo sa tak hercom mávať nimi rýchlejšie. Keď film dorazil na domáce video VHS, verzia filmu Full Frame Pan Scan ukázala snímky filmu, kde bolo vidieť Lancelota stojaceho len s rukoväťou meča. (Arsenal83)
  • Film sa odvracia od klasickej artušovskej legendy hlavne tým, že v ňom úplne absentujú magické prvky a tiež pre podstatný vekový rozdiel medzi Arthurom (Sean Connery) a Guinevere (Julia Ormond). (Arsenal83)

Reklama

Reklama