Reklama

Reklama

Neohrozený Chuck Norris bojuje proti stovkám teroristov. Terorista Rostov plánuje rozpútať v USA peklo. Najprv sa však chce zbaviť svojho nepriateľa Matta Huntera. Bývalý agent CIA žije teraz na Floride a kedysi mal v rukách Rostovov život, ale nedokázal ho zabiť. Odvtedy Rostov trpí nočnými morami, v ktorých ho Matt zabíja. Rostov nájde Huntera, ale minie. Hunter, ktorý sám seba obviňuje, že nevyužil šancu vtedy, keď mal, sa rozhodne Rostova dostať. Je však sám proti stovkám Rostovových mužov, ktorí pátrajú v celej krajine, aby bývalého agenta našli. Podarí sa Hunterovi tentoraz splniť dávnu úlohu? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (88)

helloween93 

všetky recenzie používateľa

Poslední film, který jsem viděl v roce 2021, byl Invaze U.S.A. od béčkaře Josepha Zita (Friday the 13th Part 4, Missing in Action). Jde o reaganovskou propagandu z produkce Menahema Golana, kdy se oddíly sovětských milic vedených Richardem Lynchem vylodí na Floridě a formou sabotáží terorizují celou USA a zabíjí bezbranné civilisty. To nemůže Chuck nechat jen tak, vyrazí do akce a vždycky se zrovna spawne tam, kde je potřeba a s uzinama u pasu likviduje zástupy padouchů. Hlavní záporák se kvůli Chuckovi budí ze spaní, Chuck bez náznaku jakéhokoliv herectví sype jednu hlášku za druhou, na padouchy hází trhaviny, v ulicích jezdí vojenská technika Národní gardy a finální souboj s padouchem je s bazukami. Vidět to jako kid, tak je to hned za Komandem a Missing in Action, jenže tenkrát mi to minulo. Jelikož mám rád tyhle military filmy z 80s rád, jakkoliv jsou debilní, dávám 3* ()

Torgal odpad!

všetky recenzie používateľa

Dávam "odpad!", hoci som videl len úvodných 30-40 minút. Pochybujem však, že by sa môj názor po dopozeraní nejak výraznejšie menil. To, čo som videl bolo tupé a bohužiaľ totálne nudné, takže som pri tom zaspával. A to je to najhoršie čo môže film takého typu stretnúť. Pritom film mal všetky predpoklady stať sa výživným zdrojom zábavy - Chuck Norris v najlepšej forme, Billy Drago a produkcia z dielne Cannonu (=veľa zbraní, výbuchov a béčkovej akcie). Výsledok ma jednoznačne sklamal (aj ten Drago tu bol len v jednej scéne). 1+/10 ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dobrý príbeh o bývalom agentovi, ktorý si chce žiť normálnym životom mimo ostatných, ale keď sa dozvie, že obávaný terorista, ktorého kedysi nechal žiť sa vrátil do Ameriky a spolu s ním sa vylodili aj stovky teroristov, ktorí tam chcú začať teror, vráti sa, aby ho už konečne dostal a zachránil celú situáciu. Spracovanie je na tom dobre, síce ma trochu mrzí, že sa nejedná o plnohodnotnú inváziu, akú priniesol o rok neskôr film Červený úsvit, ale len o príchod množstva teroristov, ktorí začnú robiť záškodnícku činnosť, ale aj takto som spokojný, je to správne svižné a samozrejme aj ideálne zábavne hlúpe, ako sa na akčný film tohto typu patrí, takže je to vydarená akčná zábava. Ale na Norrisa si treba počkať, celú prvú polovicu sa objaví len občas v nejakej nedôležitej scéne, film sa v tejto časti venuje hlavne teroristom a ich záškodníckym činnostiam, ale aj na toto sa dobre pozerá, hlavne také vystrieľanie ulice počas vianočných sviatkov dokáže zaujať a v druhej polovici je to už plnohodnotný akčný film a tak ma bavila ešte viac. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú dobre natočené, so slušným počtom zabitých a v zaujímavo zvolenom prostredí, takže sa na ne pozerá veľmi dobre, zaujala ma aj veľkoleposť akcie, je tu množstvo výbuchov a nasadenej bojovej techniky, len ma mrzí, že tu Norris zo svojich bojových schopností nepredvedie prakticky vôbec nič, to ani nestojí na reč. Najviac sa mi páči záverečná prestrelka v kancelárskej budove, alebo všetky situácie, kde hlavný hrdina teroristom vráti ich výbušninu tesne pred výbuchom. Herecké obsadenie je na tom dobre, Chuck Norris je tu výborný, tento typ akčného hrdinu mu skvelo sedí, málokedy niečo povie, ale vždy to stojí za to, celý čas sa tvári, ako keby sa ho to ani netýkalo, aj keď práve odstreľuje protivníka raketometom, bavil ma v každom svojom zábere. Hlavný záporák síce mohol byť aj lepší, ale nemám s ním problém a navyše ma dostalo, keď má šéf rozsiahlej zločineckej organizácie nočné mory o hlavnom hrdinovi. A okrem nich tu už nikto moc nevyniká, jedine Billy Drago, ale má len majú úlohu. Čo sa týka réžie a technickej stránky, samozrejme sa nejedná o žánrovú špičku, ale aj tak som nadmieru spokojný, Joseph Zito svoju práca ovláda a tak je to po všetkých stránkach dobre zvládnuté, ako sa na film tohto typu patrí. Ja som spokojný, Invázia do USA je nadmieru zábavné a svižné veľkolepé akčné béčko v štýle osemdesiatych rokov so všetkým, čo k tomu patrí a Norrisa mám rád, takže nemám problém. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 74%. ()

Mol 

všetky recenzie používateľa

SEE YOU IN HELL!! SEND ME A POSTCARD! Já vím, že je to blbost a nedává to smysl a že film je roztrhaný na akční scény z různých míst a tím pádem není kompaktní, ale snímek obsahuje tolik skvělých scén, že nemohu jinak než chválit. Už jen rozstřílení boudy v které žil Matt Hunter bylo epické, a co teprve zabití Nikka, nebo masivní palba armády, po které by nepřežili ani šváby co s přehledem zvládnou nukleární zimu, nebo Rostovo vypořádání se s drogovým dealerem, kterému ustřelil koule a jeho přítelkyni vyhodil oknem? Come on. Tohle tě musí brát. ()

Tsunami_X 

všetky recenzie používateľa

Když už nic jiného, tak je tahle epika choromyslných bratrů alespoň neuvěřitelně překvapivá. Dnes už se těžko dostanete k filmům, ve kterých zlotřilá komanda žoldáků likvidují rodiny u vánočních večeří a na školní autobusy připevňují časované bomby. Škoda, že se ve tří čtvrtinách na všechny tyhle překvapivé estrádní momenty zapomeneme a jdeme do tvrdé akce, při které se skoro nikdo nepohybuje, zato ale všichni neustále střílí. Na druhou stranu vám ten film alespoň nelže, Chuck Norris řekne za celou dobu stopáže asi deset vět a nikdy se nedozvíte, co se stalo s jeho domácím mazlíčkem, populárním pásovcem. Jak dějovou situaci komentoval filmovědec Zdeněk Blaha: kam jsme klikl, tam něco bylo. Nekecal! ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (10)

  • Chuck Norris provedl většinu svých vlastních pasáží sám, a to včetně scény, kde visí na straně pick-upu, který jede přes kiosky v obchodním domě. (Mol)
  • Společnost Cannon nechala ve střižně odstranit všechny příběhové prvky a pozadí postav, aby se film soustředil jen na akci a Chucka Norrise. (Mol)

Reklama

Reklama