Reklama

Reklama

Škola hada

  • Česko Škola hada (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Majster školy Orla chcel pred mnohými rokmi vyhladiť zo sveta všetkých, ktorí používajú techniku školy Hada. Na svete ostal už len jediný - starý učiteľ kung fu Pai Cheng-Tien. Učiteľ stretáva jednoduchého mladého Chien Fu, ktorý robí upratovača v jednej z kung fu škôl. Starca aj napriek všetkému mladý Chien zaujme natoľko, že sa rozhodne naučiť ho starodávnemu umeniu. Z nenápadného Chiena sa stáva neprekonateľný bojovník. (TV Dajto)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (116)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý pracuje v škole bojových umení, kde je šikanovaný, no učiť mu nedovolia, ale keď raz pomôže starému mužovi nevediac o tom, že je vynikajúci bojovník v boji proti presile, ten sa ho za to rozhodne učiť a urobí z neho skvelého bojovníka. Ale starca si nájdu problémy z minulosti a mladík mu musí pomôcť. Spracovanie je na tom dobre, ešte prvá polovica je skôr taká rozbehová, venuje sa šikanovanému mladíkovi, ktorý sa moc nevie biť, ale aj tak je to celkom dobrá zábava, no potom už začne skvelá tréningová časť a prakticky neustála akcia až do konca. Takže druhá polovica je o niečo lepšia, ale celý film si drží dobrý štandard. Akcie je tu dosť a je vydarená. Súboje majú výbornú choreografiu, v ktorej vyniknú úžasné schopnosti obzvlášť Jackieho Chana, len škoda, že sú pomerne pomalé, prakticky jedine ten záverečný pôsobí dynamickejším dojmom, zvyšok je už skôr taká akčná rozcvička. A tiež ma mierne mrzí, že všetky súboje sú len jeden na jedného, teda ak nepočítam pár nedôležitých potýčiek z prvej polovice, nejaké prvotriedne zneškodenie skupiny protivníkov by rozhodne potešilo. Najviac sa mi páči finálny súboj, súboj s rusom alebo aj výborná akcia v škole z druhej polovice. Mimo toho chválim skvelý tréning, v ktorom ma prekvapila hudba od Jeana Michela Jareho a poteší aj viacero výborných mimoakčných scén, v ktorých sa prejavia bojové schopnosti ako scéna s miskou alebo handrami. Humoru je tu dosť a nemôžem o ňom povedať, že by bol nejak obzvlášť vtipný, ale aj tak je príjemný. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan v najlepšej forme, Yuen Siu Tien ako jeho majster, hlavný záporák Hwang Jang Lee a ešte niekoľko zaujímavých postáv. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu výrazným nadpriemerom, Yuen Woo-ping už vo svojich začiatkoch jasne ukazoval, že má talent. Škola hada je prvý skutočne dobrý film Jackieho Chana, ktorý výrazne naštartoval jeho kariéru a je to veľmi dobrá zábava aj teraz. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 76%. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Asi bych si měl dát s kung-fu filmy na chvíli pauzu, už ani nevím, jestli sem to už viděl nebo je to jiný film:-D Ale v tom je to geniální, většina si drží laťku hodně vysoko a je těžké je od sebe odlišit, natož pak napsat něco jiného:-D A v tomto případě to platí dvojnásob, protože je to opravdu vynikající a zábavný...řekněme již několikátý díl kung-fu série Jackieho Chana:-D 85% ()

Reklama

Vecko99 

všetky recenzie používateľa

Klasický Jackie Chan připomínající film Mistrův syn. Scénář jako kdyby z oka vypadnul ještě pár dalším filmům, ale to vůbec nevadí, na takový film se stejně moc nekouká kvůli příběhu. Soubojů je plno, vlastně skoro celý film a i když nejsou tak originální jako v novějších filmech, tak rozhodně nenudí. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Škola hada je jasným důkazem toho, že pokud se jedná o starou školu, tak ani prvotřídní kung-fu film nemusí jít vždy hladce strávit. Dění představuje klasický souboj škol, vzestup mladého mistra a poražení odvěkého zloducha - bez překvapení, bez známek chytrosti a standardně doplněno o triviální dialogy. Woo-ping Yuen však ví, že o to zde vůbec nejde, a tak svůj film doslova napráskal provtřídními souboji až k prasknutí. Choreografie je výtečná, pohyby ladné, efektní (zejména "tanec" s miskou působí krásně), síla a energie znatelná, zkrátka tato složka dosahuje dokonalosti... PS: I když jsou zvukové efekty, jak bývá zvykem, příšerné, hudba nezní vůbec špatně! 7/10 ()

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Kung-fu a humor, poznávacie znamenie Jackieho Chana. V detstve som podobné filmy žral, pravidelne ich sledoval na nemeckých kanáloch alebo na VHS. Teraz, po viac ako dvadsiatich rokoch, som opäť narazil na Hada v tieni orla a bavil ma rovnako (len sa už nedostavovalo nutkanie robiť uzle rukami a skúšať kopy z otočky). Vidieť aj nedostatky (nešikovné strihy) a chyby (v jednom zábere má postava doráňanú tvár, v ďalšom ani škrabanec), ktoré detské oči vo väčšine nepostrehnú. Dialógy sú miestami tiež poriadna amatérčina. Ibaže to vôbec nevadí, choreografia súbojov a osudy postáv sú solídnou protiváhou spomenutým nedostatkom. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (10)

  • V USA musel být pro film kvůli licenčním problémům s původním hongkongským soundtrackam vytvořen soundtrack nový. (Raztubyl)
  • Některé scény z tréninku byly zkopírovány ve hře Tekken 3, a to v animacích herní postavy Leie Wulonga. (Raztubyl)
  • Okrem originálnej hudby od Chou Fu-lianga zaznie vo filme "Oxygène (Part 2)" Jean-Michel Jarreho a tiež skladby skupiny Space z albumu "Magic Fly". (Peter-1307)

Reklama

Reklama