Reklama

Reklama

Sherlock Gnomes

  • Česko Sherlock Koumes (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kto by chcel preboha kradnúť trpaslíkov? Je to naozaj uletená otázka, pokiaľ však tiež nie ste sadrová ozdoba nejakej záhradky a nejde vám tým pádom o krk. Našťastie sa po okolí potuluje istý detektív Sherlock, ktorý sa do riešenia tejto záhady pustí s nasadením sebe vlastným. Škoda len, že je tiež zo sádry. Animovaná komédia Sherlock Gnomes voľne nadväzuje na úspešnú trpasličiu shakespearovskú adaptáciu Gnomeo a Júlia, len žáner romantickej drámy nahrádza detektívkou. Gnomeo a Júlia majú po medových týždňoch a ich vzťah prirodzene trochu ochladol. Okrem toho sa s hromadou ďalších trpaslíkov presťahovali do záhradky v centre Londýna a sú z toho všetkého trochu vystresovaní. Miera napätia prekročí únosnú hranicu vo chvíli, keď Gnomeo začne robiť neplechu, aby Júlii zaimponoval. Tá sa s ním strašne poháda a následne obaja zistia, že zatiaľ čo si vymieňali názory, ich priatelia bez stopy zmizli. V tej chvíli sa na scéne našťastie objaví Sherlock Gnomes so svojím druhom Watsonom, pretože miznutie záhradných trpaslíkov sa Londýnom šíri ako epidémia, a oni sú tými pravými, kto má tento ukrutný zločin vyriešiť. Spoločne s Gnomeom a Júliou sa vydávajú na zábavnú a strastiplnú púť, ktorá ich sadrové Ja preverí viac než dôkladne. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (37)

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Možná, že film pobaví děti, když ho ovšem budou brát jen jako bitka jedněch trpaslíků proti druhým. Jenže jinak to asi nepůjde. Sherlock Koumes jako trpaslík, který vyšetřuje kradení trpaslíků? Tak zápletka moc nefunguje. A upřímně, ani děj není rádoby zábavný. Chvíli jsem si říkal, kdy to utrpení už skončí. Trpaslíci, draci, boj na mostě s plyšovou postavičkou jako imitace Sherlockova největšího nepřítele? Nějak to nefunguje. A to ani pomocí odkazů na slavného detektiva. Jako, že "pes patří Baskervillům". U písničky Sherlockovy snoubenky zase chyběly titulky, takže z ní děti asi hodně budou mít. Od režiséra Kung Fu Pandy velké zklamání. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tentoraz sa nejedná o žiadny skvost, ktorý urobí dojem a bude patriť medzi animáky ku ktorým sa budete v budúcnosti radi vracať. Animácia sa neposunula ani o kúsok a ani tentoraz nepatrí medzi tie lepšie. Príbeh tentoraz nezachránilo ani pridanie postavy Sherlocka. Hodinka a pol sa miestami zdala ako nekonečná. Humor nefunguje a krimi zápletka je tuctová a jasná ako facka. Pre deti možno dobré, ale rodičia sa nebudú práve dvakrát baviť. Tvorcovia sa trochu stratili v poňatí. Bude to animák výhradne pre deti, alebo pre dospelých? Výsledkom je, že hádam ani jedno. Na jednej strane rieši Gnomeo a Júlia manželské nezhody, Watson sa cíti nedocenený a opäť prejdeme celým radom narážok, ktorých si dieťa nemôže všimnúť. Trebárs taká trpasličia buzna Elton. ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Bylo nebylo jedno animované motovidlo z porcelánu? Cože?! No, obehraný vtip přestává být vtipem a tady se tvůrci o nějakou řachandu nebo sofistikovanost ani nesnažili. Jen využili už známý svět zahradních ozdob (vážně se dá někde sehnat sádrový Watson do zahrady?) a přizvali do něj i nejznámějšího detektiva všech dob. Ale příběh je vcelku obstojný a hrátky se Sherlocovým světem v říši panenek a oživlých maskotů sice nerozesmějí, ale na pousmání postačí. Irena Adlerová jako zhrzená barbína nemá chybu. SHRNUTÍ: Chcete jít na film s dětmi a nechcete mít chuť si to hned po titulcích hodit. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Tohle je takové pokračování z povinnosti podobně jako třeba Velká Oříšková Loupež a vzniklo nejspíše jen díky tomu, že první díl byl úspěšný a něco vydělal. Už první díl nebyl nic moc (dal jsem myslím, že 60 procent) a tohle je daleko horší. Humor zde už není takřka žádný, postavy nevyužité (kdyby tam Gnomeo nebyl nic se nestane) a i písně ubyly. Hodnotím méně než jako tohle https://www.csfd.cz/film/595794-hleda-se-princezna/komentare/. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $59miliónovTržby USA $43,242,871Tržby Celosvetovo $90,345,871Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,513,940Tržby za predaj DVD v USA $3,495,102 ║ Riadne už tvorcom dochádzajú nápady u animákoch a tu je to tiež dosť citeľné. Príbehovo to nemá čím zásadným upútať, máme klasické obehrané zvraty. Animácia je našťastie na slušnej úrovni. /50%/ ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (8)

  • Během vrcholné produkce na projektu pracovalo 80 až 100 animátorů. (griph)
  • Film je distribuován Paramount Pictures, na rozdíl od jeho předchůdce Gnomeo & Julie (2011), který byl distribuován Touchstone Pictures. (griph)

Reklama

Reklama