Reklama

Reklama

Michal Vasilko Kele

Michal Vasilko Kele

Biografia

Režisér, kameraman, producent, fotograf, cestovateľ a bádateľ, ktorý tvorí pod umeleckým menom "Mike Satori".

Filmárska tvorba Mike Satori-ho je do veľkej miery ovplyvnená predovšetkým vlastnými zážitkami a skúsenosťami z rôznych krajín (Tahiti, Markézske ostrovy, Peru, Nový Zéland, Vanuatu, Vietnam, USA, Európa), kde zažil unikátne pôvodné kultúry, oceánsku búrku na plachetnici v strede Južného Pacifiku, ľudožrútov na Markézskych ostrovoch a neminula ho ani nebezpečná malária.

K jeho prvým cestovateľským krokom a ku kladnému vzťahu k prírode ho inšpiroval aj starý otec František Kele (jeden z najväčších slovenských cestovateľov 20-21 storočia).

V svojich začiatkoch tvoril krátke filmy, ako napríklad film Bratyslava Boys, s ktorým postúpil medzi najlepších dvadsaťpäť filmov z viac ako 1 500 snímok šestnástich krajín sveta na prestížnej medzinárodnej súťaži Filmminute v Londýne. V odbornej porote vtedy sedel aj Oscarom ocenený Paul Haggis.

Následne viac ako desať rokov spolupracoval na nezávislých, umeleckých a komerčných video projektoch na Slovensku, v Čechách a v zahraničí.

Posledné tri roky Mike Satori natáčal autentický nezávislý dokumentárny film vo Francúzskej Polynézii (Tahiti) – Štefánikove Vlny (2019).

Následné stretnutie s prírodnými liečiteľmi (v Peru, na Vanuatu, či Tahiti), s indickým majstrom jógy (praktizovanie techník jógy – “pranayama” a iné..) mu odkrylo hlbšie poznanie prepojenia človeka s prírodou a vesmírom.

Jeho súčasná tvorba navádza diváka k vedomému spôsobu života a k hlbšiemu porozumeniu duchovnej podstaty – vnímanie života ako celku.

Režisér

Dokumentárne
2019

Štefánikove vlny

Reklama

Reklama