Reklama

Reklama

Tal Gilboa

Tal Gilboa

nar. 16.06.1978 (45 rokov)
Ra'anana, Izrael

Biografia

Tal Gilboa sa narodila v izraelskom meste Ra'anana, kde aj vyrastala a vyštudovala strednú školu. V roku 1996 nastúpila na výcvikovú základňu Izraelských obranných síl, kde neskôr pôsobila ako dôstojníčka a v roku 2001 už ako kapitánka.

V roku 2010 sa Gilboa stala vegánkou z etických dôvodov. V roku 2013 založila Glass Walls Project (קירות שקופים), cez ktorý odhaľuje verejnosti realitu priemyslu živočíšnej výroby prostredníctvom prednášok doplnených o video zábery. V tom istom roku založila organizáciu Israeli Animal Liberation Front (v roku 2018 premenovaná na Total Liberation), cez ktorú organizuje početné podujatia a protesty za práva zvierat. Zapája sa tiež do aktivít organizácie 269 Life.

V roku 2014 vyhrala tohoročnú izraelskú sériu reality show Big Brother, v ktorej sa jej podarilo spopularizovať vegánstvo a vložiť ho do verejnej debaty v krajine. V roku 2017 bol vydaný dokumentárny film One Angry Vegan, ktorý sleduje popularitu Gilboy od jej pôsobenia v Big Brother až po aktivity v Animal Liberation Front. Tento film bol vysielaný aj v izraelskej televízii HOT8 a získal niekoľko ocenení, vrátane ocenenia za najlepší dokumentárny film na festivale Chelsea v New Yorku. Zúčastnila sa pri natáčaní posledného dielu dokumentárneho seriálu The Vegan Prophecy, v roku 2017 účinkovala v reality show Ima Machlifa, a rozprávala aj v niekoľkých epizódach relácie Ofira & Berkovic.

V auguste 2016 bola Gilboa pozvaná izraelským prezidentom do Snemovne ako jedna z 30-tich najvplyvnejších aktívnych ľudí v krajine a v júni 2019 bola oficiálne vymenovaná ministerským predsedom Benjaminom Netanjahuom za jeho osobnú poradkyňu v oblasti práv zvierat.

canis "whack" lupus

Herečka

Reklama

Reklama