Reklama

Reklama

Lynette Fromme

Lynette Fromme

nar. 22.12.1949 (74 rokov)
Santa Monica, California, USA

Biografia

Lynette Alice Fromme sa narodila v roku 1949. V mladosti pôsobila v tanečnej skupine Westchester Lariats. V roku 1966 vyštudovala strednú školu v rodnej Kalifornii. O rok neskôr spoznala Charlesa Mansona a pridala sa do jeho komunity známej ako Mansonova rodina (Manson Family), o ktorej napísala knihu "Reflexion". Squeaky, ako bola od tejto doby prezývaná, môžeme vidieť v dokumentárnych filmoch Inside the Manson Gang (2007) a Manson Women: An American Nightmare (2002).

5.9.1975 bola Fromme zatknutá pri pokuse o vraždu amerického prezidenta Forda a odsúdená na doživotný trest vo väznici FCI Dublin v Kalifornii. Tejto udalosti je venovaný jeden diel seriálu Assassinations That Changed the World. Pre napadnutie spoluväzenkyne (chorvátskej nacionalistky) páčidlom a kladivom bola premiestnená do väzenia v Západnej Virgínii, odkiaľ sa jej podarilo ujsť, no bola znovu chytená. Z väzenia FMC Carswell v Texase bola podmienečne prepustená 14.8.2009.

Momentálne žije v štáte New York a naďalej podporuje radikálny environmentalizmus, držiac sa smerníc Mansonovho hnutia ATWA. Môžeme ju vidieť v dvoch dieloch životopisného seriálu Biography, alebo jej postavu v hraných filmoch Helter Skelter (2004) a The Manson Family (2003) či v paródiách Leslie, My Name Is Evil (2009) a Manson Girls (2012).

canis "whack" lupus

Herečka

Reklama

Reklama