Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Veľká Británia Slow Horses
Trailer
Veľká Británia, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvorcovia:

Will Smith

Predloha:

Mick Herron (kniha)

Hrajú:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Recenzie používateľa mata77 k tomuto seriálu (3)

Slow Horses (2022) 

Táto nenápadná miniséria ponúka triezvy pohľad do britskej spravodajskej služby a tým odkrýva krutú pravdu o jej divíziách. Prostredie je nanajvýš autentické a spracovanie typicky britské. Zápletka je veľmi slušná a celá dráma je postavená na inteligentnom scenári, ktorý je presne tak akurát okorenený suchým humorom. Teším sa na druhú radu. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Druhá séria už nie je postavená hlavne na briliantnom scenári, ale do deja pridáva o poznanie viac napätia a thrilleru. Stále ale platí, že Slow Horses odrážajú svoju autentickosť v dialógoch, ktoré sú okrem inteligencie okorenené štipkou britského suchého humoru. V porovnaní so špionážnymi seriálmi dnešnej doby môžem bez hanby ohodnotiť najvyššie, ako to ide. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Tretia séria je za nami a zase môžem konštatovať, že je znova o niečo iná, ako dve predchádzajúce. Scenár znova nesklamal a páčil sa mi ten kontrast medzi šikovne odľahčenými dialógmi a vážnosťou akčných scén, ktoré sa nebáli pritvrdiť v autentickosti, čomu výrazne pomáhala priamočiara kamera. Z tretej série ale nemám tak dokonalý pocit, zdala sa mi akosi viac zostrihaná v dôležitých momentoch, ako keby herci povedali a zahrali toho omnoho viac, vo finále ale ostala len základná kostra príbehu. Možno by to chcelo o jednu epizódu viac. Teším sa na pokračovanie a odporúčam každému milovníkovi špionážnych seriálov. ()

Reklama

Reklama