Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Veľká Británia Slow Horses
Trailer
Veľká Británia, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvorcovia:

Will Smith

Predloha:

Mick Herron (kniha)

Hrajú:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Recenzie používateľa PeteBuck k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2022) (S01) 

Za mňa absolútna spokojnosť. Zaujímavý dej, postavy, kopec wtf momentov. Gary Oldman je tradične ten, čo ovládne scénu, jemu môže konkurovať naozaj málokto. Pretože nech už povie dobrý večer, alebo dobrú noc, povie to tak svojsky, nenútene a zároveň bizarne, že zostanete stáť s otvorenou hubou. A v tomto seriáli mu ešte k tomu z huby letí hláška, za hláškou. Je zaujímavé sa pozrieť na spodinu MI5 a celkom pekná pripomienka, že v tajných službách ľudia ako James Bond neexistujú už 60 - 70 rokov, naopak je to tam samý pochybný magor a normálnych tam spočítate na prstoch jednej ruky. Za mňa paráda. Briti sa posledné roky neskutočne spamätali a točia kvalitné seriály (napr. Gangs of London). ()

Season 2 (2022) (S02) 

Spokojnosť. Tentokrát si to Slough House rozdá s Rusákmi a je to ako za starých zlatých časov v studenej vojne. Všetko to odsýpa rýchlo, len ten Vašut tam mal trochu slabšiu úlohu, dúfal som, že dostane viac priestoru. Ale inak pohoda. Keď sa objavila pesnička Scientist od Coldplay na jednom nemenovanom pohrebe, tak som skoro padol od smiechu. Bolo treba, samozrejme, spomenúť vec, s ktorou súhlasil aj historik Norman Davies - Británia zbrojí menej a menej. Nuž o 25 rokov neskôr sa v Slow Horses spomína, že treba zbrojiť viacej. Som zvedavý, čo bude v ďalšej sérii. V upútavke Lamb hovoril: Elvis shot Kennedy and Hitler built the pyramids. Tak dúfam, že až takéto halušky sa variť nebudú. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Za mňa spokojnosť, prvá polovica nadupaná hláškami, pomaly sa rozvíja dej, o čo tu, sakra, ide, v druhej polovici okrem doladení pár detailov je vlastne prestrelka v sklade MI5, to už trochu prehnali, ale nebolo to zlé. Gary Oldman naďalej ovláda scénu, kedykoľvek sa zjaví, čo hláška to perla, ostatní sú skôr do počtu, málokto to dáva aspoň tak dobre, aby pri ňom nevyzerali ako štatisti. Ale je tam veľa zaujímavých postáv, dej odsýpa, celkovo sa stále niečo deje, je to niečo, čo Vás pribije do kresla, aby ste to okamžite pozreli celé a naraz. A takto som to pozrel. Už sa neviem dočkať štvrtej série. Tesne predtým som videl prvú sériu Fubar, takže aspoň môžem porovnávať. Zatiaľ čo Fubar je vo svojom žánri sračka roka, Slow Horses si udržiava svoju kvalitu. Dúfam, že to tak aj zostane. ()

Reklama

Reklama