Reklama

Reklama

Oni

(seriál)
Trailer 1
USA, (2021–2024), 12 h 23 min (Minutáž: 31–55 min)

Tvorcovia:

Little Marvin

Hrajú:

Ashley Thomas, Deborah Ayorinde, Christopher Heyerdahl, Shahadi Wright Joseph, Alison Pill, Abbie Cobb, Sophie Guest, John Patrick Jordan, Derek Phillips (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Seriál zobrazuje černošskú rodinu, ktorá sa sťahuje do "bielej štvrte" v Los Angeles, kde ich nečaká pokojný život, ale neustály boj s rasistickými susedmi, ale aj zlomyseľnými silami z iného sveta, ktoré ich spoločne so susedmi zosmiešňujú, terorizujú a chcú ich úplne zničiť. (R...)

Recenzie používateľa Radko k tomuto seriálu (3)

Day 1 (2021) (S01E01) 

Černošská rodina sa na ceste za lepšou a svetlejšou budúcnosťou presťahuje do ozaj svetlej a blonďatej štvrti LA, kde zapôsobí na starousadlíkov ako červené súkno na býka. Je polovica 20. storočia a rasové napätie existuje bežne na susedskej báze. Navyše sú tu akési nepomenované psychické problémy čiernej maminy. A hororové strašidlo v novom obydlí. V podobe vysokánskej ohyzdnej stareny. Toto na lepšiu budúcnosť zatiaľ veru nevyzerá. Ale, na druhej strane ani na nejaký prevratne dobrý seriál. Len taký všedný, lepší priemer. ()

Day 3 (2021) (S01E02) 

Umiernený vstup novej černošskej rodiny do latentne rasistickej štvrti veľkomesta začína naberať grády. Žiaľ, najmä tie negatívne. Nové prostredie staré traumy a krivdy totiž podľa rodinného očakávania netlmí, ale naopak oživuje a vyostruje ich. Úplne v rozpore s nádejou lepšieho nového života. Prejavuje sa to všade - v novom dome, v susedskom "spolužití", v dcérinej novej škole i otcovej vysnenej práci. Tlakový kotol potlačovanej zlosti, krívd na správanie sa bielych, ale aj obavy starousadlíkov z obsadenia čiernym morom, syčí a buble. Čaká sa na rozbušku, ktorá kotol rozmetá na prach. Spoiler: Bude tou rozbuškou cukor v nádrži auta susedky, ktorá sa náhle aj s rodinou sťahuje? Ku koncu epizódy jej ho tam z hnevu na jej zbabelý a slabošský útek vsype jej doteraz najlepšia kamoška. ()

Day 4 (2021) (S01E03) 

Rodina čiernych prisťahovalcov je stále tŕňom v oku a napätie sa stupňuje. Susedia považujú prirodzenú obranu matky pred ich schválnosťami (a naschválmi ich detí) za vyšinutosť, privádzajúcu znaky neporiadku, chaosu a dezintegrácie ich doteraz tak sporiadanej komunity. Zorganizujú si teda schôdzu, kde sa rozhodnú k radikálnejším krokom. Ich cieľom je zabezpečiť novoprisťahovalcom letenku do negerského neba. Tí si zatiaľ kupujú telku a nastavujú jej anténu na domčeku, akoby sa nechumelilo. Ale chumelí sa. A nielen tam. Mamina si vyjde do černošskej štvrti za svojimi, aby na chvíľu vypla od napätia. Pri ceste domov sa jej prihodí ďalšia hrôzyplná halucinačno-desivá príhoda. Je to len dôsledok jej oslabenej psychiky? Seriál udržuje napätie a ostáva len počudovanie nad tým, prečo tak tvrdošijne ostávajú tam, kde sú zjavne nechcení. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Reklama

Reklama