Reklama

Reklama

Poslední piano

  • USA Broken Keys (viac)
Trailer
USA / Libanon / Francúzsko / Cyprus, 2021, 90 min (Alternatívna 106 min)

Klavírista Karim, který sní o kariéře v Evropě, žije ve válkou zmítaném městě na Blízkém východě. Extremistická skupina zde potírá veškeré moderní způsoby života. Karim musí prodat své piano, aby získal peníze a mohl odjet. Vše se ale zkomplikuje, když jeho milovaný hudební nástroj zasáhne kulka. Zoufalý muž se vydává na nebezpečnou cestu, aby zničený klavír opravil. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

MikaelSVK 

všetky recenzie používateľa

Málo známy film, ktorého dej sa odohráva na Blízkom východe, v končinách kde vďaka "čiernym vlajkám s bielym písmom" 🏴‍☠️ nemá život absolútne žiadnu cenu ani nejaké svetlé vyhliadky či zajtrajšky. Práve preto sa nedivím, že ľudia odtiaľ utekajú kým sa dá a tiahne ich to.. no veď viete, k nám do Európy(!). Každopádne toto nie je nosnou témou tohto filmu. Ono zúfalé časy si vyžadujú zúfalé činy, preto hlavný predstaviteľ podniká pre nás nepredstaviteľné riziko kvôli... náhradným dielom 🎹 PS: Za mňa by tento film mohol mať kľudne aj pokračovanie. Spoiler: možno (až) tam by sme sa dočkali happy-endu... ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci námet, od ktorého som si veľa sľuboval, ale moje očakávania bohužiaľ naplnené neboli. A pritom to malo taký obrovský potenciál. Celé sa to točí okolo klavíru, za ktorý je Karim ochotný asi obetovať aj vlastný život. Aj keď je téma filmu silná, to je asi tak všetko. Počínanie hlavného "hrdinu" pôsobilo miestami až absurdne a často aj sebecky. Veľká škoda, že namiesto zaujímavého filmu z vojnového prostredia pod nadvládou ISIS sme napokon sledovali len drámu ohľadom záchrany klavíra... 1* ()

Reklama

Galéria (20)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Libanone a v druhom najväčšom irackom meste Mosul. (MikaelSVK)
  • Zástupcovia Libanonu zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 93. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2021. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené