Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Nová učitelka na střední nemůže přestat myslet na podezřelou smrt, ke které došlo před třemi týdny, a začíná se bát o život. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Binec, který po tobě zůstává (2020) 

Mierne nadpriemerný seriál ponúka slušnú mozaiku zo života postáv, ktoré sa rozdeľujú na ambivalentné a zlé. Kto ale aký v skutočnosti je, sa dozvieme až v samotnom závere. Nažhavený na prekvapivú pointu som bol vo finále mierne sklamaný z toho, že identita vraha toto prekvapenie nepriniesla, naopak motivácia áno. Avšak niektoré veci by sa nemali objavovať akoby do diela prišli z nejakej konkurenčnej kriminálky. Sledovať spletité a komplikované vzťahy a udalosti zaujímavých postáv bolo zábavné. 70% ()

Do jámy lvové (2020) (E01) 

Pilot zaujme tým, že nastavuje pravidlá, podľa ktorých sa bude hrať. Hlavná postava má vidiny, vidí podobne ako isté slávne filmové dieťa mŕtvych ľudí, avšak zrejme ide iba o predstavy. Ďalej sa tu prestriháva medzi dvoma dejovými líniami takým spôsobom, že kde ste, spoznáte iba podľa dĺžky vlasov jednej alebo druhej ženy. ()

Oni to vědí (2020) (E02) 

Dej nabral na dramatickosti, čo je rozhodne chvályhodné, horkokrvní Španieli si dávajú cez hubu na pohreboch, tak to má byť. Pokiaľ tu čítate, že seriál je prerozprávaný v dvoch dejových líniách, tak treba poopraviť, že v skutočnosti v troch. Na konci prvej epizódy učiteľka zomiera a teraz sme opäť v retrospektíve jej príbehu. Namotaný po dvoch častiach ešte nie som, čo pričítam trochu skreslenému pohľadu na fungovanie strednej školy, keďže na jednej učím. ()

Počítej do tří (2020) (E03) 

Trochu mi nejde do hlavy, prečo Raquel tak vážne berie to vydieranie, keď jej manžel o všetkom vie. Táto línia sa trochu zbytočne naťahuje, podobne sa už mohol začať vzťah učiteľky a študenta, keď všetci vieme, kam to smeruje. No a na záver nás čaká vážne prekvapivý zvrat, nejde o klasický cliffhanger, len sa skrátka ukážu niektoré vzťahové súvislosti v mestečku. ()

Pád na dno (2020) (E04) 

Štvrtá epizóda sa najviac odlišuje od doterajších troch, respektíve pôsobí vyzretejšie a rieši sa tu najmä sex. Problémy sa týkajú skôr logiky niektorých krokov postáv, a to doslova. Viruca asi nemá priestorovú predstavivosť, keďže zakaždým dokráča na miesto, kde je ju skvele vidieť z okien, pričom nechce byť videná. Ale pekne sa to celé zamotáva a asi už každý bude mať svojho kandidáta na páchateľa. ()

Tajné místo (2020) (E05) 

Dosiaľ zrejme najlepšia, najnapínavejšia a všeobecne najzaujímavejšia epizóda. Pokiaľ vám bola doteraz Viruca sympatická, tak po týchto udalostiach váš postoj k nej prehodnotíte, pretože skrátka musela dobre vedieť čo robí a na chtíč sa nedá vyhovárať donekonečna. Navštívime viacero lokácií, kde sa aj niečo dôležité odohrá a tak má epizóda aj vysoké tempo a samozrejme nechýba fakt prekvapivá pointa. ()

Tvoje temná stránka (2020) (E06) 

Dozvedáme sa o čachroch pána manžela a mŕtvej pani učiteľky, čo je rozhodne prekvapivý zvrat v deji. Naopak odhalenie, kto stojí za tajomnými správami a videom je dosť prvoplánové, predovšetkým vďaka nie príliš silnej motivácii dotyčného. Ale možno je za tým viac, uvidíme. Nešťastným hrdinom sa stáva Nanuk, snáď ste si ho príliš neobľúbili. ()

Třetí oběť (2020) (E07) 

Aktéry si stále nedávajú pozor a tentokrát si jeden z nich neuvedomí, že po meste by mohli byť nainštalované kamery. Alebo išlo o premyslenú hru, ako obviniť nevinného, uvidíme. Raquel sa začína chovať ako Viruca, aspoň čo sa týka sexuálneho apetítu, šňupanie kokainu by som tvorcom ale už nezožral. Je fajn, že vraha spoznáme až vo finále. ()

Binec, co po tobě zůstává (2020) (E08) 

Všetko sa našťastie vysvetlí, uzavrie a žiadne otázky neostanú vidieť vo vzduchu. Niektoré výčitky smerujú k celkovému konceptu seriálu a nie finále, predovšetkým fakt, že po odhalení motivácie vraha mi pripadá divné, že na istý problém scenár ani réžia počas celých ôsmich epizód vôbec neupozorňovali. O čo v skutočnosti ide celkom prekvapí, avšak ťažko sa verí, že v mestečku, kde každý o každom skoro všetko vedel, boli postavy schopné niečo tak rozsiahle dlhodobo tajiť. ()

Reklama

Reklama