Reklama

Reklama

Don't Read This on a Plane

Trailer 1
Austrália / Rumunsko / Francúzsko / Nemecko / Grécko / Maďarsko / Taliansko / Holandsko / Portugalsko, 2020, 93 min

Obsahy(1)

Jovana Fey (Sophie Desmarais) je spisovatelka. Její dvě knihy se moc neprodávaly a třetí – „Don't Read This on a Plane“ – má dobré kritiky a vydavatel jí zorganizoval třítýdenní autorské čtení po Evropě. No jo, jenže když doletí do Benátek, zjistí, že hotelová rezervace je zrušená a po telefonu zjistí, že nakladatel zkrachoval. V kapse nemá ani vindru, a tak místo v nóbl hotelu skončí ve studentském hostelu, kde ji senegalskej recepční pošle na pokoj, kde žije 5 holek a jedna postel je ještě volná. Protože letenky jsou zaplacené, a ona potřebuje každou korunu, přesouvá se od jednoho místa čtení k dalšímu a od letiště k letišti tu stopem, ti ji vezmou fanoušci z čtení. Spí jak se dá, někdy v nóbl obrovském apartmá, jindy na dlaždičkách na podlaze, jí co je‚ někdy nic, jednou najde vy bytě vzkaz vezmi si z ledničky na co máš chuť a tam najde půl litru mléka, jindy je pozvána ma večeři. Mezitím diskutuje se zanícenými a hlubokomyslnými fanoušky o Murakamiho epistemiologii a s lesbičkami o sexuálním kontextu své knihy a v břiše jí kručí hlady.
V lehce romantické road movie se s hrdinkou podíváme na krásné letecké záběry, navštívíme Paříž, Porto, Burgundsko, Berlín, Budapešť, Oradeu, Maastricht a další. Nicméně zážitků a poznání je hodně a cesta se zvolna blíží ke konci. Jaký bude a jaká bude Jovana po těch třech týdnech? Film získal diváckou cenu z festivalu v LA. (Peabody)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (1)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Toto bude ideálny film, ku ktorému to môžem povedať. Niekedy sa stane, že som na film zvedavý iba kvôli názvu. Som proste zvedavý čo sa ukrýva pod názvom filmu, ktorý ma zaujme. A presne do tejto kategórie spadá "Don´t Read This On A Plane". Malá nenápadná road trip dramédia, ktorá však na konci pôsobí oveľa lepšie než som čakal. A môže za to najmä veľmi sympatická Sophie Desmarais. Celú dobu čo som ju sledoval som jej nezávidel situáciu, do ktorej sa dostala, no obdivoval som jej vytrvalosť, to že sa nevzdávala, a že sa snažila celé to zvládnuť až do konca. Napriek tomu, že niekedy to už sama mala problém zvládnuť. Pár scénok bolo veľmi vtipných, niektoré toľko humoru v sebe nemali, ale film určite nemal scénku, o ktorej by som povedal, že bola trápna, alebo úbohá. Najlepšie je asi čítanie vo Francúzsku na lodi. To ma pobavilo zo všetkého najviac. Plus si myslím, že film má aj dobre spracovaný záver. Môžeme veriť tomu čo Jovana povie, nemusíme tomu veriť. Ale je skvelé vidieť, že vo svojom živote spolu s manželom sú šťastní. A zdieľajú spolu radosti aj bolesti. Väčšina ostatných postáv moc zapamätateľných nie je, ale nemyslím si, že bolo treba, aby sme si ich zapamätali. Je to proste ako road trip. Na ktorom stretneme zaujímavých ľudí, a prinesieme si nejaké príbehy z cesty. A to nám často stačí. Film ako taký som si užil a myslím si, že za pozornosť určite stojí. Možno nie najlepšia dramédia čo som videl, ale určite zanechala príjemný dojem. Čeknite si film a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama