Reklama

Reklama

Výkrik bez ozveny

(seriál)
  • Česko Výkřik bez ozvěny (viac)
Trailer
Dánsko / Nórsko / Fínsko / Island / Švédsko, 2020, 6 h 46 min (Minutáž: 44–55 min)

Tvorcovia:

Maja Jul Larsen

Hrajú:

Bjarne Henriksen, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Christine Albeck Børge, Peter Plaugborg, Noah Storm Otto, Lila Nobel, Lone Rødbroe, Justin Geertsen (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Holly je citlivá čtrnáctiletá dívka, která do školní eseje popsala násilné chování nevlastního otce Simona. Rodiče obvinění popírají, ale… kde je pravda? Neobvyklý případ začne vyšetřovat sociální pracovník Lars. Ten je o pravdivosti příběhu Holly přesvědčen. Rodiče ale tvrdí, že v eseji nejde o nic jiného než literární vzpouru puberťačky. Pobouření veřejnosti na sebe nenechá dlouho čekat a sympatie veřejnosti kolísají. O kvalitě seriálu Výkřik bez ozvěny svědčí řada mezinárodních filmových cen a ohlas diváků, kteří na drama z prostředí rodiny a sociálních služeb reagovali s nadšením. (Skylink 7)

(viac)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (9)

Výkrik bez ozveny (2020) 

Prvých 5 epizód skvelá naťahovačka. Tempo slabšie, ale atmosféra silná a človek je na vážkach, nevie, komu veriť. Je to niečo na spôsob filmu Hon, alebo máme do činenia s agresorom? Ale prečo sa potom žena, syn atď. o tom nezmienia a bránia ho? Kto klame? V šiestej časti prichádza rozuzlenie a posledné dva toto rozuzlenie ešte potvrdia určitými scénami. Prvoplánové riešenie, ktoré neprinieslo žiadne prekvapenie. A hlavne pri spätnom pohľade nedáva konanie postáv v prvej polovici seriálu žiadny zmysel. Očakával som nejaké odvážnejšie vyústenie. Ale tak v tradičnej bielej rodine vlastne nič nefunguje, takže štruktúrou to zapadlo do nového liberálneho naratívu. ()

Episode 1 (2020) (E01) 

Možné rozuzlenie je naznačené trocha hneď na začiatku. Ostáva len dúfať, že to je len režisérska pasca. ()

Episode 2 (2020) (E02) 

Tempo pomalé, ale vynahradzuje to atmosféra. Zatiaľ žiadne zvraty, ale otázky sú nastolené rovnomerne a ťažko sa prikloniť k riešeniu. Či z toho bude druhý Hon je už teraz veľmi pochybné. ()

Episode 3 (2020) (E03) 

Ťah na bránku ako žuvačka. Naťahovaný, no chutný. Nenudí ani chvíľu napriek tomu, že dej sa veľmi neposúva. A celkovo ma systém, kde len na základe podozrenia sa odoberú deti trocha desí. ()

Episode 4 (2020) (E04) 

Seriál aj naďalej udržiava napätie a odhalenie toho, čo sa vlastne stalo. Divák vlastne ani netuší, ako to mohlo byť. Pridali sa aj vypäté scény a nezainteresovaný človek automatický chytá odpor k úradom. ()

Episode 5 (2020) (E05) 

Aj naďalej zmätok, divák už nevie, kam sa má prikloniť, ale indície hovoria proti dievčaťu a už aj hlavný jej zástanca má pochybnosti. Len sa mi nechce veriť, že by to skončilo tak plocho. A stále nerozumiem, ako môžu úrady jeden prípad bez dôkazov držať tak dlho a deti odobrať rodičom. ()

Episode 6 (2020) (E06) 

Tak už sa to rozplietlo. Žiaľ priskoro a žiaľ tým najskratkovitejším riešením. Netuším, o čom majú byť posledné dve časti, ale asi o stigmatizácii mužov a neschopnosti žien vymaniť sa spod tyrana. Čakal som niečo prekvapujúcejšie. ()

Episode 7 (2020) (E07) 

Po predchádzajúcej časti sa stratila možnosť prekvapenia. ()

Episode 8 (2020) (E08) 

Sklamanie, dopadlo to presne podľa prvého plánu a vlastne ten záver ani nedáva pri spätnom zamyslení zmysel. Konanie postáv 5-6 častí vôbec nezodpovedalo tejto záverečnej realite. ()

Reklama

Reklama