Reklama

Reklama

Kalifornia

Trailer

VOD (1)

Novinár Brian Kessler, ktorý sa zaoberá problematikou sériových vrahov, a jeho priateľka, fotografka Carrie, cestujú naprieč krajinou, aby nazbierali informácie pre svoju novú knihu. Spoločnosť im robia ich noví známi Early a jeho priateľka Adele. Čoskoro sa ukáže, že za informáciami o vrahoch a ich zločinoch nebudú musieť cestovať tak ďaleko, ako si pôvodne mysleli... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Jestli v tomhle filmu ve své době něco bylo, tak to spolehlivě vyprchalo... Road movie, která jede v hluboce vyjetých kolejích chytré gangsterky, tak oblíbeného žánru, který v '90 zpopularizoval a přivedl k dokonalosti zejména Oliver Stone...jen s tím rozdílem, že Dominic Sena se od Mistra Stonea měl ještě dlouho a poctivě učit... ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Ne, já Kalifornii ještě neviděla a tak jsem si dnes na ní posvítila, protože i venku je tak nádherně jako tam. Klasika devadesátek se už dá rozpoznat celkem dobře, ale stejně je to šok, když si uvědomím, že to bylo před 25 lety, když mně je stále stejně. Early řešil konfliktní situace velmi rychle a svérázným způsobem, to se musí nechat Brad Pitt si to užíval a hrál už tehdy bezvadně toho chlapíka, který si se svým svědomím nedělal žádné štráchy. Maximálně roztomilá a naivní byla Juliette Lewis asi i díky dobrému dabingu. Tuhle road movie si ani Brian nepředstavoval v takovém duchu i při svém plánu psát a cestovat ve stopách sériových vrahů. Mělo to švih, spád, jedna akce za druhou, víc jsem neočekávala, takže za mě spokojenost a do Kalifornie se v nejbližší době nechystám. ()

Reklama

Sonnik 

všetky recenzie používateľa

A state of fear and terror. Přes 50% sériových vrahů na CELÉM světě se narodilo, působilo (včetně Zodiaca) nebo strávilo alespoň část života ve státě California. To je fakt a pravděpodobně důvod k názvu tohohle thrilleru. Skvělá atmosférá, dobřé napsaná a hlavně dobře zahraná hlavní čtveřice. Samozřejmě jim vévodí psychopat Pitt, ale výrazní jsou všichni čtyři. Poctivý férový thriller. Víc takových. "Tell me, big shot, how you gonna write a book about something you know nothing about?" ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

film sa zaoberal príliš Bradom Pittom, nepekný príbeh, kašlem na nejaké "sondy do duše vraha". Brian a Carrie (Duchovny a Forbeska) boli naivní, ze si vzali so sebou takých dvoch odkundesov na cestu do Kalifornie ... a na tom to celé stálo. Ak máte radi Pitta, tak toto si nepozrite . Ta záporná postava mu vôbec nesedí. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

U mě to bohužel dojelo na naprosté nepravděpodobnosti scénáře. Týpek, co píše knihu o masových vrazích si náhodou do auta na cestu přizve masového vraha. To je teda kurevská náhodička! Jako kdybych přemýšlel, kolik lidí asi už zabil padající meteorit a v tu chvíli mi jeden rozmázl hlavu. Asi tak. 35% ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené