Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Miniséria Podvod v Milionárovi je inšpirovaná pozoruhodným a škandalóznym príbehom Charlesa a Diany Ingramovcov (Matthew Macfadyen a Sian Clifford), ktorí sa pokúsili o „kolosálnu lúpež“ vo vedomostnej súťaži Chcete byť milionár?. V nedeľu 9. septembra 2001 boli major Charles Ingram, jeho žena Diana a ich komplic Tecwen Whittock (Michael Jibson), ktorý sedel v publiku, obvinení z podvodného pokusu získať milión libier vo vtedy najpopulárnejšej televíznej súťaži na svete. Manželia stáli pred súdom za to, že ich komplic v publiku sprisahanecky pokašliaval, aby naznačil správne odpovede na otázky, ktoré majorovi kládol moderátor programu Chris Tarrant (Michael Sheen). (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (4)

Podvod v Milionárovi (2020) 

Jeden z najlepších seriálov poslednej doby, i keď dalo by sa povedať, že skôr ide o takmer trojhodinový film uťatý v každej tretine titulkami. Hutný dej, vysoké tempo, sympatické postavy a to na oboch stranách barikády, napriek tomu budete držať palce najmä "hráčom". A prečo nie, oklamať nedokonalý systém, kde mali bohatnúť mocní a dávno bohatí, vzbudzuje vo verejnosti sympatie a v krajine Robina Hooda dvojnásobne. Nechýba politický presah, čiže zaznie aj meno Tony Blair a nejde len o narážku na účasť Martina Freemana v kastingu. Frears je pán režisér. ()

Episode 1 (2020) (E01) 

Prvá polovica epizódy sa venuje tomu, ako vznikol program Chcete byť milionárom?, tá druhá manželskému páru a bratovi, ktorí sa rôznymi praktikami dostali do kresla v súťaži. Čiže to, čo sa odohralo v pilote minisérie, by vystačilo buď na celovečerák, alebo minimálne polovicu série. Takže som zvedavý, čo sa bude odohrávať vo zvyšných dvoch dieloch a asi ma bude trošku mrzieť, že sa viac nenaťahovalo, čo je v seriálovej tvorbe slušný paradox. ()

Episode 2 (2020) (E02) 

Prvá polhodina nás doslova zaklincuje na súťažnú stoličku spoločne s Charlesom a osobne som pri tom ani nedýchal. Dojazd epizódy sa venuje tomu, že producenti programu začínajú šípiť podvod a premýšľajú, kde môže byť zakopaný pes. Je to rovnako napínavé ako oná prvá polhodina. Opäť budete mať pocit, že epizóda má vysoké tempo, že tu nie je nič navyše a že možno by ste tu chceli ešte viac informácií. Tých sa asi dočkáme vo finále. ()

Episode 3 (2020) (E03) 

Skvelé finále, odohrávajúce sa prevažne v súdnej sieni. Tvorcovia sa neboja vsadiť do tohto mediálne príťažlivého príbehu aj politickú metaforu, viď kauza "zbrane hromadného ničenia", čím si u mňa zasluhujú absolutórium. Divák tak začne premýšľad nad paralelami medzi podvodom, kde obyčajní ľudia iba zistia zopár nedostatkov v organizácii súťaže veľkej korporácie a medzi rozhodnutím vyslať do niekoľkých krajín vojakov a rozpútať brutálny konflikt. Ide ale predovšetkým o zábavu a aj tretí diel šľape od začiatku do konca ako hodinky. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama