Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Drama rekonstrukce jednoho z nejznámějších zločinů britské historie, jehož pravděpodobný pachatel je stále ve vězení a svou vinu popírá. Šestidílná minisérie o vyvraždění rodiny Whiteů rekapituluje události, které se v roce 1985 odehrály na venkově v britském Essexu, když Colin Caffell přivezl šestiletá dvojčata na prázdniny k prarodičům. Zločin na statku ukazuje tragicky neprofesionální policejní vyšetřování případu, který šokoval celou Británii, pečlivě pracuje s dobovou atmosférou a na základě známých informací uvěřitelně buduje klíčové charaktery. Jako každý dobře zpracovaný true crime titul je Zločin na statku nejen průvodcem tragickou historií jedné rodiny, ale celou výsečí britské společnosti v 80. letech. (Serial Killer)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (7)

Zločin na statku (2020) 

Prvy diel ma navnadil. Nenapadna, postarsia kriminalka opisujuca skutocny britsky pripad v odlahlom farmhouse pri Essexe. Myslim, ze mnohym bude takmer jasne, kam upriet svoju pozornost uz zaverom prveho dielu. Opat ma potesila rola Gemmy Whelan, (Yarry z GoT), ktoru momentalne vidame i v tretej serii Killing Eve. Zial, druha, tretia a i stvrta epizoda boli doslova "natahovane", nudne az iritujuce. Minimalne na mna tento styl neposobi prijemne. Predposledna, ale hlavne zaverecna epizoda konecne dvihnu latku aspon na uroven mnohych filmov zo sudnych sieni. Podla mojho nazoru by serii prospel mensi rozsah, alebo forma hraneho dokumentu. Nie vsetkym hereckym vykonom, zvlast predstavitelov policie, a scenaristickym kluckam som uveril. Priemer, ktory neurazi, ale rozhodne nesadne kazdemu. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Nenapadna historicka kriminalka britskeho pripadu vo odlahlejsom viktorianskom farmhouse. Ma to svoju "davnu" atmosferu. Myslim, ze mnohym bude takmer jasne, na koho ukazuje prst. Scena za dverami, ktoru zbadala Gemma Whelan, znama Yarra z GoT, tomu nasvedcuje. Mierny nadpriemer. Ak sme uhadli, dufam, ze cesta k rozuzleniu, ak nejake pride, bude zaujimava, aby to nebol "iba" hrany dokument. ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Prakticky dokument smerujuci k odhaleniu, ktore si prajeme. Cesta k nemu mi vsak pride veelmi pomala. Atmosfera vsak stale dobra. Hlupost sefa prezidia ignorujuceho absenciu dokazov potvrdzujucich jeho tvrdenia nenecha spravodliveho cloveka chladnym. ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

V tomto momente to uz vnimam len ako "honenie sa za ocasem". Je nam jasne, ze serial ma este 3 casti a i kto je pravdepodobny vinnik. Opat sala pocit dokumentu a opat si divacky moc neuzijete. Slabsi priemer. Keby to bol iba hrany, faktograficky dokument , myslim, ze by som si to uzil zrejme viac. ()

Epizoda 4 (2020) (E04) 

Konecne ma divak trochu pocit, ze sa nieco deje a nie je pritom cielene tvorcami frustrovany, ako tomu bolo v predoslych dvoch castiach. Kedze nas vsak cakaju este dve epizode, je jasne, ze zaver tejto nebude smerovat tam, kam si myslime. ;) Priemerna cast televiznej serie. ()

Epizoda 5 (2020) (E05) 

Pacila sa mi scena v zavere, ked si policajny superintendant nechal predvolat svojich detektivov a prinutil ich verejne povedat svoj nazor. Zrejme v tych casoch nemali "skolenia o komunikacii, asertivite" a neviem este o com. Kazdopadne znesitelnejsia a i divacky prijemnejsia cast, ako tiez predosle. Nadpriemer. ()

Epizoda 6 (2020) (E06) 

Najlepsi diel serie. Co do scenara a divackej atraktivnosti a nejakeho toho napatia. Fotky v zavere pridavaju na atmosfere a sile pribehu. ()

Reklama

Reklama