Reklama

Reklama

Koncert Viedenských filharmonikov v Macau

(koncert)
  • Česko Koncert Vídeňských filharmoniků z Macaa (viac)
Hudobný
Čína / Rakúsko, 2019, 95 min

Obsahy(1)

Viedenská filharmónia sa chce prostredníctvom svojho televízneho koncertu pod holým nebom v Macau, ktorý je súčasťou medzinárodného hudobného festivalu v Macau, zamerať na prekrásne kultúrne pamiatky a dedičstvo Macaa. Od roku 2009 je to 3. špeciálny koncert vysielaný členmi Európskej vysielacej únie (EBU) a produkovaný dlhoročným partnerom a hostiteľským vysielateľom CCTV. Podobne ako Novoročný koncert z Viedne je zámerom orchestra priniesť vážnu hudbu a jej posolstvo nádeje, priateľstva a mieru ľuďom pôsobivého mesta a sveta. Macao bolo portugalskou kolóniou 300 rokov, dedičstvom poznačeným nádhernou kultúrnou hybridnosťou, ktorá sa prejavuje vo všetkých aspektoch života. Historické centrum Macaa bolo zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO v roku 2005 a poskytuje jedinečné svedectvo o stretnutí estetických, kultúrnych a architektonických prvkov východu a západu... Viedenskú filharmóniu diriguje Andrés Orozco-Estrada, rodák z Medellíne (Kolumbia) sa začal venovať hudbe štúdiom hry na husliach. Ako pätnásťročný absolvoval prvé dirigentské hodiny a odišiel študovať do Viedne v roku 1997, kde bol prijatý na prestížnu Universität für Musik und darstellende Kunst do dirigentskej triedy Uroša Lajoviča, študenta legendárneho Hansa Swarowského. Orozco-Estrada žije vo Viedni.Energia, elegancia a esprit - to je to, čo odlišuje Andrésa Orozca-Estradu ako hudobníka. Sólistkou večera je čínska klaviristka  Yuja Wang. Úžasná virtuozita a technické majstrovstvo Yuja Wang sú medzi kritikmi vysoko oceňované rovnako ako brilantnosť jej hry, štýlová čistota, veľký umelecký zážitok a  charizmatická prítomnosť na pódiu.
Program: Sergei Rachmaninov: Klavírny koncert  č. 3  d mol, op. 30; Antonín Dvořák: Symfónia č. 9 e mol , op. 95 “ Z nového sveta"; Antonín Dvořák: Slovanský tanec op.46.č. 3; Josef Strauss: Ohne Sorgen! op.271 , fast polka
Hrá: Viedenská filharmónia; Andrés Orozco-Estrada - dirigent; Yuja Wang - klavír (RTVS)

(viac)

Recenzie (2)

bohemia_regent 

všetky recenzie používateľa

V titulcích pořadu uvedeno: český i originální název Vienna Philharmonic Special Concert Macao, China, 2019; režie Xiaohong Ge (= v českém přepisu Ke Siao-chung). ()

Reklama

Galéria (3)

Reklama

Reklama