Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poisťovací agent Scott Walters (Dana Andrews) sa dozvie, že jeho klient s dvojmiliónovou poistkou, Perry Henderson (David Farrar), sa venuje potápaniu kdesi pri brehoch Afriky a hľadá tak diamanty. Zájde preto do jeho firmy v Londýne, aby mu poslali správu, nech s tým prestane, lebo také nebezpečné záľuby jeho poistka nekryje. Tu sa zoznámi s Hendersonovou sekretárkou Marian Taylor (Jeanne Crain) a tá ho okamžite očarí svojou krásou. No po jeho neodbytnom dvorení zistí, že je zasnúbená práve s Hendersonom. Keď sa rozhodne vrátiť do USA, dozvie sa, že Henderson počas búrky vypadol z lode a je pravdepodobne mŕtvy. No vtedy zmizne aj Marian a Scott začne tušiť, že s tou údajnou Hendersonovou smrťou niečo nehrá a tak sa vydá do Afriky, aby vypátral pravdu. (Dale)

(viac)

Recenzie (1)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Klasický dobrodružný film o skupince lidí, kteří pátrají po diamantech v jedné velmi nebezpečné džungli. Na dobu vzniku se však jedná o poměrně propracpvaný snímek s velmi dobrým hudebním doprovodem, který kazí jen záběry na šelmy, u nichž je jasně patrné, že byly natočeny v úplně jinou dobu - a jen tvůrci vědí jestli se nejdená o úryvky z cizího dokumentárního filmu. Příchod lva z útrob džungle ke konci filmu je tak fádní a následná rvačka mezi ním a jedním z mužů, kdy onen napadnutý válí sudy schován za košatým keřem působí opravdu velmi směšně. Ale nudné to věru nebylo a toho si v poslední době vážím nejvíc. Hodnotím slabším průměrem... ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (2)

  • V tom istom roku hral Dana Andrews vo filme Elephant Walk. V oboch filmoch nadväzuje vzťah so ženou, ktorá je vydatá alebo zasnúbená s bohatým a mocným Angličanom. (Dale)
  • Asistent réžie Tony Kelly zmizol pri natáčaní záberov na rieke Zambezi v Rodézii. Keď sa čln s posádkou prevrátil, ďalším dvom členom posádky sa podarilo vyplávať do bezpečia, ale Kelly, aj keď bol z nich najlepším plavcom, zmizol vo vode. Predpokladá sa, že sa pokúsil zachrániť kamerové vybavenie a bolo veľa teórií o jeho zmiznutí, pričom najhoršia bola, že ho chytili krokodíly. Jeho telo sa nikdy nenašlo. (Dale)

Reklama

Reklama