Reklama

Reklama

Aspromonte. Krajina zabudnutých

  • Taliansko Aspromonte - La terra degli ultimi (viac)
všetky plagáty
Trailer

Kalábria, 50. roky 20. storočia. Ženy v dedine Africo stále zomierajú pri pôrode, lebo v blízkosti nie je žiaden lekár. Do ich obce nevedie žiadna cesta a nie je tam ani elektrina. Keďže od štátu pomoc čakať nemôžu, rozhodnú sa obyvatelia, že si cestu postavia sami. Niekedy v tom čase prichádza do obce mladá učiteľka zo severu Talianska, aby deti naučila spisovnú taliančinu. Nová cesta i nová učiteľka však ohrozujú autorita Dona Tota, ktorý údoliu vládne železnu rukou. Film bol nakrútený podľa knihy rodáka z Africa Pietra Criaca. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Příběh mě doslova přibil k židli.Málokdy se povede filmařům aby se divák ztotožnil s lidmi ,jejich bídou  a tím jak museli bojovat o holý život.Všichni podávali srprocentní výkon.Kapitalismus je nelítostný ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Prostý film zobrazujúci biedny život obyvateľov dedinky Africo. Produkcia je celkom dobrá ani hereckým výkonom nie je veľmi čo vytknúť. Hoci sú miestami rozpačité, ale možno povedať, že rozpačité sú postavy, ktoré stvárňujú. Hlavným problémom sa mi zdá hlavného hrdinu. Spočiatku sa ním zdá učiteľka, ktorá sem prichádza na začiatku. Potom Peppe, ktorý sa snaží pozdvihnúť život najprv vymáhaním lekára od prefekta a následne organizovaním stavby cesty. No a nakoniec akoby ním bol jeho syn Andrea, ktorý na konci prichádza do pustej dediny už len nostalgicky spomínať a prečítať akýsi odkaz, ktorý napísal miestny básnik. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama