Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdrogované dievčatá sa stávajú hračkami vplyvných mužov z mafie i najvyšších miest  politike. Vo veľkom biznise sa tu točia peniaze, vydieranie je len iný spôsob obchodu. A moc je ten najlepší spôsob, ako chrániť svojich ľudí pred políciou a súdmi. Ak máš moc, môžeš všetko. V tejto krajine sa niektorí budú mať dobre. Malebnú krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení  politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane Predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa Boh peňazí neštíti ani vraždiť? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer

Recenzie (371)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Je docela vtipné si ve zdejších komentářích přečíst moudra nějakých zdejších neinformovaných retardů, kteří byli zřejmě zrovna v umělém spánku, když se celým Slovenskem a snad skoro i světem prohnala kauza ohledně chladnokrevné objednané vraždy novináře Kuciaka. Za mě velmi zdařila dramatizace celé této kauzy, která má velmi hezky napsaný provokativní scénář. Navíc má film příjemně svižné tempo a minimum vatových scén. Trošku škoda sotva průměrných hereckých výkonů, kvůli kterým snímek zřejmě nemá tak silný dopad, jak by si zasloužil. Rovněž jsem si vybral ke zhlédnutí hezkou dobu, kdy si Slovensko Fica znovu vyvolilo za svého spasitele. Někdy je až smutné, jak krátkou paměť některé národy mají. Na druhou stranu nám ti příčetnější Slováci nemusí moc závidět. S tou fanatizovanou sebrankou kolem Fialovýho hnusu jsme to rozhodně taky nevyhráli. Třeba se o nich taky časem dočkáme nějakého hezkého mafianského filmu. S ohledem na mafiánské konexe současného ministra vnitra, který přišel kradením zbavovat Česko korupce, je to zřejmě jen otázkou času. [77 %] ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Poldruhahodinovy Saturday night live skec. A este omnoho horsi nez Unos. Skoda urcitych slusnych remeselnych aspektov, pretoze v tomto karikaturistickom a parodickom podani sa z toho strhujuci thriller nepodarilo dostat ani zhodou najvacsich zazrakov. A pritom je to tema, o ktorej treba rozpravat.Ale fakt nie sposobom, ze sa povazuju divaci za uplnych idiotov a komercny film za podradnu uroven kinematografie. Az som sa hanbil, ze som na rovnakom konci politickeho spektra ako tvorcovia. Verim, ze pre zahranicie by mohlo ist o obycajnu podpriemernu, remeselne slusnu a dramaturgicky priserne osetrenu zalezitost. Ale ak niekto cita slovensku tlac, tak prepis novinovych titulkov a sfilmovanie meme zo zomri nemoze stacit. 2/10 ()

Reklama

Marius 

všetky recenzie používateľa

Film som zatiaľ nevidel a uvidím ho až po voľbách ale fascinuje ma ako niekto dokáže na základe "umeleckej fikcie" hodnotiť fakty a ešte hovoriť, že toto je slovenská realita. Že je slovenský volič jednoduchý a nedôjde mu, že to nie je náhoda, keď filmu odložia premiéru tak aby bol uvedený pred voľbami, to celkom pochopím , ale že je taký jednoduchý, že to vezme pomaly ako hraný dokument som netušil. No nič, viac po voľbách. UPDATE Nehodnotiteľné. Fakt ma to nasralo, že Slováci už nevedia ani propagandu natočiť tak, ako kedysi. Stará zlatá Priehrada alebo Lazy sa pohli. A to tie filmy nemali najväčšiu slovenskú raketu Gabiku. 1/10 za Gabu, a nech si to číta aj celá dedina. :* ()

Hortensia 

všetky recenzie používateľa

Napriek všetkým klišé a plytkému podaniu sa nedá s imaginárnym nadhľadom odbiť istú hodnotu reálii a výpovede doby, kopírujúcu toľko krát zopakované citácie z médii a zmieňovaných káuz. U slovenských filmov z poslednej doby ma celkom mrzí, že sa ¨väčšina postáv vyjadruje ako oravák po piatich borovičkách. Pardon, teda horšie. Z filmu o slovenskom western-lande si dovolím zacitovať obľúbený dialóg. Jednoducho Mária (chodí a veľmi nahlas jačí): "Toto fakt ne! Vyzerám teraz jak ňáka chudera. Bársjaký degeš si ma bere do huby, o ktorého by som ani bicykel neoprela!" Hranol (vylieza zo sprchy a flegmaticky vracia úder) "Nečítaj to!" J.M (stále jačí).: "Mama to číta! Aj oco! Aj babka!" Hranol (energicky): "...tak nech to nečítajú." J.M.: "Celá dedina to číta!!! Mám dať rozhlásiť obecným rozhlasom, nech nekukajú telku?!" Hranol (precítene) "Vieš, čo k tebe, cítim, vieš to?" Bizardná situačná komédia, ale čosi to vystihuje, bavím sa. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Konečne aj u nás sa môže natočiť dobrý film, a nemyslím si, že by si zaslúžil tak nízke hodnotenie. Na červené čísla rozhodne má. Pomerne jasne poukazuje na princíp fungovania našej politiky, za čo veľké plus. Myslím, že pred pár rokmi by niečo takéto ani nevyšlo. Netvrdím, že všetky fakty sú kóšer, minimálne jedna dejová linka bola nafúknutá, ale to len preto aby sa dej mohol lepšie zlepiť a zlepšila dramatizácia už aj tak ľudsky odporných udalostí. A Vajda... no ten bol perfektný, s tým brušiskom a v nafukovacej kačici... to nemalo chybu. A Kočnera zahral vynikajúco, i napriek tým vulgarizmom, aj keď na druhú stranu je jasné, že tam patrili. Za mňa veľká spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • Film se natáčel v Trenčíně, Bratislavě, Nitře, Šamoríně a v jejich blízkém okolí. (Duoscop)
  • „Rozhodli jsme se vytvořit žánrový film, který vypovídá nejen o této zemi, ale i o lidech moci a jejich charakterech. To, že film připomíná naši skutečnou realitu a objevují se tu postavy nápadně připomínající gaunery nejhrubšího zrna, je jen nešťastná náhoda,“ prohlásil o filmu režisér Rudolf Biermann. (Duoscop)
  • Titulnú pieseň k filmu naspievala skupina Hrdza, ktorej repertoár tvoria najmä ľudové piesne v modernom šate. Titulnou piesňou sa stala "Slovensko moje, otčina moja", ktorej najznámejšiu úpravu poznáme od skladateľa a kňaza Jozefa Strečanského, ktorého prenasledovali v období komunizmu. (giaruj)

Reklama

Reklama