Reklama

Reklama

Běh proti větru

  • Nemecko Running Against the Wind
Trailer 1

Obsahy(1)

V odlehlé etiopské vesnici společně vyrůstají dva dvanáctiletí chlapci. Jednoho dne však navždy změní jejich životy jediná fotografie - Solomon zamíří do Addis Abeby ve snaze stát se profesionálním fotografem. Abdi zůstává doma a trénuje, aby si splnil svůj sen a vydal se po stopách slavného etiopského běžce jménem Haile Gebrselassie. O deset let později je Abdit nominován do etiopského národního běžeckého týmu a přestěhuje se do Addis Abeby. Domnívá se, že je Solomon už dávno mrtvý, ale vnitřní hlas mu říká, aby se svého starého přítele pokusil najít. A opravdu - Solomon je stále naživu, ale pohybuje se ve zcela odlišném světě. Zdrojem Abdiho úspěchu jsou jeho běžecké boty, ale Solomon také vlastní něco velmi cenného - přežívá díky lásce své manželky Genet a tříleté dcerky Fikir. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (3)

Wargoo 

všetky recenzie používateľa

Nechápem nízke hodnotenie. Zaujímavé neokukané prostredie, dva rôzne osudy mladých chlapcov, z ktorých každý má svoj sen. Film v podstate poukazuje na to, že každý si je svojím spôsobom strojcom vlastného šťastia a je len na nás ako sa života a šancí v ňom chopíme. 4**** a 71,147% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh dvoch chlapcov z chudobného etiópskeho vidieku, ktorí mali veľké sny o tom, že v živote dokážu niečo veľkolepé. Abdi bol skromnejší a trpezlivejší, takže jeho sen sa postupne stáva skutočnosťou. Zato Solomon bol až príliš impulzívny a nedočkavý, vďaka čomu sa dostal do pochybných kruhov živelného hlavného mesta. Ich cesty sa rozdelia, aby sa neskôr mohli opäť spojiť... Abdiho mi bolo nesmierne ľúto, lebo sa na svoj sen nadrel, a asociálny Solomon ho len tak stiahol do gangsterských pletiek. Príbeh to bol zaujímavý, aj dobre skomponovaný, akurát to gangsterské a slumové prostredie mi bolo mimoriadne nepríjemné. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama