Reklama

Reklama

Perry Mason

(seriál)
Trailer 2
USA, (2020–2023), 14 h 39 min (Minutáž: 46–61 min)

Predloha:

Erle Stanley Gardner (kniha)

Hrajú:

Matthew Rhys, Eric Lange, Charles Baker, Tatiana Maslany, Juliet Rylance, G. Larry Butler, Chris Chalk, Charlotte Xia, Alison White, Stacie Greenwell (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Los Angeles roku 1931. Zatímco se zbytek země potýká s Velkou hospodářskou krizí, tohle město vzkvétá! Ropa! Olympijské hry! Zvukový film! Evangelický zápal! A taky únos dítěte, který se velmi nepěkně zvrtne. Dramatický seriál, inspirovaný postavami z knih spisovatele Erlea Stanleyho Gardnera, sleduje počátky kariéry Perryho Masona, největší právnické legendy americké literatury. Když se Masonovi naskytne jedinečná šance ujmout se případu desetiletí, neúprosná honba za pravdou odhalí roztříštěnost města a dost možná i cestu k obhájcově vykoupení. (HBO Max)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (7)

Perry Mason (2020) 

Perry Mason v znamení ideológie 21 storočia, zlí policajti, rasizmus, utláčaní černosi, peniaze a cirkev...z 8 epizód boli iba dve výborné a toto rozhodne nebol seriál na takmer 8 hodín sledovania lenže celosvetový trend vymývanie mozočkov je jednoznačný aj na filmovej scéne a tak sa novej dobe prispôsobil aj Perry Mason a ako mnoho ďalšách historických postáv na to doplatil. ()

První kapitola (2020) (S01E01) 

Prostredie, príbeh ale najmä spôsob, ktorým Perry rozpráva (bohužiaľ asi iba on, v štýle detektívok z 30tych rokov) sú na pomerne dobrej úrovni, ale samotný Perry ako postava je odfláknutá úplne. Skrátka už 20 rokov je každý detektív či policajt v knihe alebo seriály alkoholik a troska s rozbitou rodinou a tento otravný stereotyp sa nevyhol ani ďalšiemu spracovaniu nepochybne legendárneho súkromného detektíva. ()

Druhá kapitola (2020) (S01E02) 

Oproti úvodnej epizóde je to nepochybne krok vpred, najmä vďaka prvkom ktoré vo svojom komentári spomína jedna_vrana. Aj spomienky na Perryho minulosť príbehu pridali grády, stále však je čo zlepšovať. Na druhej strane mohlo to byť aj podstatne horšie. ()

Pátá kapitola (2020) (S01E05) 

Epizóda opäť ponúkla ukážku nadradenosti afroamerickej rasy v časti keď pastor organizuje afroamerických neonacistov k tomu aby svoje práva presadzovali na úkor všetkých ostatných, najmä však na úkor ľudí bielej farby pleti. Inak je to podpriemer, právnik Perry má svojich nasledovníkov v súčasnej slovenskej vláde neúrekom. ()

Šestá kapitola (2020) (S01E06) 

Začína sa proces s Emily Dodsonovou ktorú pred obvinením zo zosnovania únosu svojho syna Charlieho na súde obhajuje Perry Mason...paradoxne vyznieva fakt že doteraz najlepšie zvládnutou epizódou je práve tá počas ktorej sa takmer celý dej odohráva v súdnej sieni. ()

Sedmá kapitola (2020) (S01E07) 

Perry pokračuje vo svojom pátraní a blíži sa deň keď Alice veriacim sľúbila "návrat" Charlieho...biely muž Perry Mason dostane ako zvyčajne nakladačku našaťstie ho doprevádza černošký pochôdzkar, ktorému počas vyšetrovania biela žena nepovie pravdu ale hispánka áno a peniaze v cirkvi...dve témy ktoré neoliberálny fašizmus tlačí úplne všade (rasizmus a bohatstvo iba katolíckej cirkvi - zrejme židovský a moslimský duchovný žijú iba z vody) a kazí to dojem z každého a jedného filmu či seriálu v súčasnosti. ()

Osmá kapitola (2020) (S01E08) 

Nastáva deň kedy má porota vyniesť konečný rozsudok v prípade únosu a úmrtia Charlieho...záver sa niesol v znamení záverečnej reči Perryho a spoilerov k druhej sérii, bol však sklamaním. ()

Súvisiace novinky

Robert Downey Jr. krouží kolem remaku Vertiga

Robert Downey Jr. krouží kolem remaku Vertiga

24.03.2023

Bylo to nejspíš jen otázkou času, studio Paramount Pictures každopádně nyní oznámilo, že se chystá natočit remake slavného Vertiga. Thriller legendárního režiséra Alfreda Hitchcocka (Psycho) z roku… (viac)

Reklama

Reklama