Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Recenzie používateľa 66pepo66 k tomuto seriálu (2)

Časť I (2022) (E01) 

Ďakujem Disney❤️ ()

Časť III (2022) (E03) 

Spoilery: Po prvých dvoch častiach prišlo mierne sklamanie. Už koniec prvej časti a druhá časť mala v sebe rôzne momenty, ktoré akoby kričali, že im chýba akási logika. Scéna s útekom a únosom v lese bola natočená veľmi amatérsky a našlo sa aj pár ďalších vecí, ktoré mi prišli nedomyslené. Chápem, že v tejto tretej časti sa snaží scenár naznačiť divákovi, že tých 10 rokov Obi-Wana oslabila, keďže silu prakticky vôbec nevyužíval. Je to dlhá doba, napriek tomu mi prišlo, že je až príliš slabý. Každý druhý záber snímal iba jeho vystrašený výraz a útek. Nehnevajte sa na mňa, ale Darth Vader, nech už budí rešpekt akýkoľvek, nemôže byť až tak hrôzostrašný. Ďalšia vec, ktorú nechápem je tá že prečo ho tam nedorazil. Prečo nepoužil silu a nezadržal Obi-Wana, keď videl, že mu niekto pomáha za tým ohňom. Mohol rozdrviť robota, mohol si privolať Obi-Wana. Mohol uhasiť oheň, alebo nechať plamene rozostúpiť do strán. Rovnako tak Obi-Wan na tom transportéry. Skúsený Jedi, ktorý si dovolí takto zaváhať a nechá ich takmer ihneď preradiť skutočné identity. A nie je toho málo. Režisérka na mňa pôsobí veľmi amatérsky, že sa to nedá ani opísať. Zatiaľ to vyzerá, ako keby dalo Disney veľký rozpočet, kvalitných hercov a obstojný scenár nejakej amatérke, ktorá vlastne vôbec netuší čo má robiť a tak iba skúša a skúša, no nevychádza to. Minimálne polovica scén by sa dala pretočiť lepšie a zaujímavejšie. Či už iným spôsobom pohybov kamery, alebo všeobecne iný štýl natáčania a pohľadu využitého pri tých akčných scénach. Snáď sa to znova zlepší a ostatné časti budú lepšie. Veľké stretnutie Obi-Wana a Darth Vadera po 10 rokoch som si predstavoval celkom ináč. ()

Súvisiace novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (viac)

Andor se těší oblibě, sledovanost je však nízká

Andor se těší oblibě, sledovanost je však nízká

22.10.2022

Seriál Andor bývá často označován jako "nejlepší Star Wars seriál od Mandaloriana", nebo "nejdospělejší Star Wars od Rogue One". Jeho diváci si pak pochvalují zejména nečernobílé postavy, fantastický… (viac)

Reklama

Reklama