Reklama

Reklama

Time Trax

(seriál)
všetky plagáty
USA, (1993–1994), 33 h (Minutáž: 45–90 min)

Hrajú:

Dale Midkiff, Elizabeth Alexander, Eddie Albert, Alan Dale, Peter Donat, Mia Sara, Matt Battaglia, Paula Trickey, Pat Crawford Brown, Gary Grubbs (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(43)

Obsahy(1)

Prezident USA byl zavražděn a pachatel s pomocí stroje času utekl z budoucnosti, v níž se zločin odehrál, do roku 1993. V patách mu však je detektiv Lambert, jehož úkolem je dopadnout vraha za každou cenu. (Hans.)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (40)

Season 1 (1993) (S01) 

Po prvých dvoch epizódach sa seriál prakticky nikam neposúva a každú jednu epizódu rieši samostatné príbehy bez výraznejších zmien. Najlepšie epizódy série sú hneď tá prvá, ktorá sa sa ešte odohráva v budúcnosti a najviac pripomína sci-fi seriál, ale podarená je aj šiesta - Death Takes a Holiday , a ôsma - Night of the Savage. ()

A Stranger in Time (1993) (S01E01) 

Zaujímavý úvod, aj keď tomu prvá časť až tak nenasvedčovala. Na to, že sa píše koniec 22. storočia, pôsobí budúcnosť príliš blízko a ani postarší záporák nie je žiadne terno. Druhá, akčnejšia časť je celkom dobre zamotaná a ponúka viacero vtipných hlášok i situácií. ()

The Contender (1993) (S01E07) 

Lambert ako profi boxér? Veď ok. Aj tak najlepšia časť epizódy je tá, v ktorej trénuje na zápasy v štýly Rockyho. Surové vajcia rulezz. ()

Night of the Savage (1993) (S01E08) 

Epizóda sa odohráva v UK. Ide o čistú krimizápletku, ale dobre fungujúcu. Obsahuje trocha napätia aj predzáverečný zvrat. ()

Treasure of the Ages (1993) (S01E09) 

Tuctová epizóda, kde na pozadí hurikánu sa Lambert snaží nielen nájsť chlapíka s pokladom, ale stíha aj odrodiť dieťa. To by nebol seriál, aby sa podobná zápletka neudiala. ()

The Price of Honor (1993) (S01E10) 

Prvý černošský prezident už 15 rokov pred Obamom? Tss. Nebyť toho prehnaného pátosu k budúcemu afroamerickému prezidentovi celkom fajn zápletka s vydieraním. Úsmevné, ako môže Lambert okamžite poslať ľudí späť, ale neurobí to, až po všemožných naháňačkách a záverečnej ruvačke. ()

Face of Death (1993) (S01E11) 

Po dlhšom čase opäť epizóda, ktorá sa odohráva viac v exteriéri, ešte k tomu v nie mestskom prostredí, čo chválim, ale spracovanie dosť pokrivkáva. Scén v džungli je menej a majú jednoduché vyústenie. Bonbónikom je aspoň typický béčkový záporák Patrick Kilpatrick. Kto asi tak bude tým hľadaným zločincom, hm? ()

Revenge (1993) (S01E12) 

Nielen pomsta starého "kamaráta" ešte z pilotného dielu, ktorý sa myslím ešte minimálne raz zastaví na kus reči, ale aj zrada, ktorá aspoň dianie čiastočne obzvláštňuje. ()

Darien Comes Home (1993) (S01E13) 

Lambert ako počítačový expert...hlavne, že v niektorej z predchádzajúcich častí nevedel počítač ani len zapnúť. Potešia ale helikoptérové naháňačky. ()

Two Beans in a Wheel (1993) (S01E14) 

Zápletka so sexi poručíčkou z budúcnosti je ľahko predvídateľná, čo sa stane s pokladom Svätého grálu už menej. Škoda, že záver, v ktorom môže Lambert ľahko poslať oboch záporákov späť, vychádza tak debilne. ()

Little Boy Lost (1993) (S01E15) 

Dej síce nenudí, ale celú zápletku zložiť iba zo záchrany chlapca v lese, mi príde dosť málo aj na tento seriál. Sranda je, že Lambert si zlomí nohu a miesto toho, aby ju vyliečil, ako to urobil v niektorej z predchádzajúcich častí, necháva zlomeninu tak. ()

Mysterious Stranger (1993) (S01E16) 

Slabá zápletka o nájdení mexického rebela za pomoci herca, ktorý je otravný. ()

Framed (1993) (S01E17) 

Jednoduchá tuctová zápletka okorenená o bláznivú ženskú. ()

Beautiful Songbird (1993) (S01E18) 

Epizóda je celkom originálna, ale fakt, že je Lambert tak veľký fanúšik do z jeho pohľadu historicky dvestoročnej country speváčky, je dosť odtrhnuté od normálnosti. Príliš veľa nelogizmov aj pre tento seriál. K dobru epizódy ale prispievajú celkom rozkošná herečka a John "pán Q" de Lacie v epizódnych roliach. ()

Photo Finish (1993) (S01E19) 

Prišlo aj na koníky na dostihoch. Epizóda je viac romantická ako obyčajne. Viacmenej jediné pozitívum je vyšetrovanie skonu koní a kto za nimi stojí. ()

Darrow for the Defense (1993) (S01E20) 

Tak ako sa hlavní hrdinovia ľahko chytajú do pasti, tak ľahko sa z nej aj dostávajú. "Milujem" tieto staršie seriály, v ktorých sa mieri zbraňou na hlavných hrdinov alebo aj hlavných záporákov a miesto strieľania sa len kecá a kecá. Až kým (úsmevne) nepristáva helikoptéra a berie chytané osoby škeriac sa preč. ()

One on One (1993) (S01E21) 

Súboj kto z koho. Mám nepriateľa na muške, ale miesto streľania to budem len a len obkecávať. Nechcem ho zabiť, ale chcem, aby sa zabil sám. Celá epizóda nedáva väčšiu logiku, ale aspoň zmena prostredia je ku prospechu. ()

Season 2 (1994) (S02) 

2. séria pokračuje tam, kde začala aj 1. séria. Žiadny nový prvok či iný posun v seriáli nie je. Drvivá väčšina dielov je jemne nadpriemerná, ostatné tiež veľmi nevybočujú. Najlepšie diely sú Missing, Almost human, Mother a Split image. ()

Return of the Yakuza (1994) (S02E01) 

Zmena prostredia - Tokio, a Lambert ovládajúci nielen japonský jazyk, kultúru, ale aj kódex bušido. Samurajské súboje ale režisér zjavne v živote nevidel. ()

Missing (1994) (S02E02) 

Lambert sa tentoraz nepachtí za zločincami z budúcnosti, ale nutne musí prenasledovať malých zlodejíčkov. Starší policajt-kolega ale občas dobre hláškuje a hlavne, záver ma relatívne príjemne bavil. ()

Reklama

Reklama