Reklama

Reklama

Wisting

(seriál)
  • Nórsko Wisting
Trailer
Nórsko, (2019–2024), 15 h 56 min (Minutáž: 42–46 min)

Predloha:

Jørn Lier Horst (kniha)

Hrajú:

Sven Nordin, Thea Green Lundberg, Lars Berge, Ulrikke Hansen Døvigen, Gard B. Eidsvold, Irina Eidsvold Tøien, Heidi Goldmann, Thorbjørn Jans, Mads Ousdal (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(22)

William Wisting (Sven Nordin), detektív z oddelenia vrážd v nórskom Larviku, bojuje s dvoma najťažšími prípadmi svojej kariéry. Jeho pátranie po americkom sériovom vrahovi, ktorý sa po dvadsiatich rokoch objavil v Nórsku, sa skríži s predvianočnou reportážou jeho dcéry, novinárky Line (Thea Green Lundbergová), ktorá sa tak nevedomky ocitne v obrovskom nebezpečenstve. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2019) (S01) 

Nóri hľadajú sériového vraha, ktorý privandroval z poza mláky, aby im trošku preriedil ten nadbytočný počet plavovlások, no Ja musím smutno skonštatovať, že napriek tomu narastajúcemu počtu obetí, som očakával väčší des i temnotu. Námet čerpá z dvoch knižných predlôh a presne tak pôsobí aj tento projekt. Prvá polovica je jedna story. Druhá polovica je druhá story, pričom obe spolu úzko súvisia. Prvá baví viac. Druhá baví menej, no ako celok dávajú komplexný pohľad. Čím ale “Wisting” nešetrí, sú v závere každej epizódy “prekvapenia” rôzneho druhu, ktoré takpovediac lákajú diváka nahliadnuť do ďalšej “kapitoly”. Vyslovene som sa nenudil, seriál udržal moju pozornosť i zvedavosť, čiže fanúšik krimi počinov, by zrejme mohol byť spokojný. Čo sa týka vydania nejakého “ortieľu” v podobe hodnotenia. Tak sa to vo mne akosi bije. Námet nie je zlý, je príbehovo pestrý, no od severskej tvorby očakávam viac. Je to tak medzi tri-4. Ľahký, veľmi veľmi ľahký nadpriemer. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Solídne pokračovanie "zamotaného" prípadu o sériovom vrahovi, ktoré nie je spracované klasickou, severskou "metódou", kedy dážď a hmla robia najväčší efekt. Osobne som spokojný, i keď úvod je rovnako za vlasy pritiahnutý, ako smelé no neuvedomelé plány našeho mentálne retardovaného vojvodcu z Trnavy, ktorého meno sa nevyslovuje. Plusom je krátka stopáž, ktorá prospieva dejovej dynamike, no jedným dychom dodám, strašná škoda, že to nie je temnejšie podané .. ()

Season 3 (2022) (S03) 

Akonáhle sa to “dejovo” zvrhne opačným smerom, kedy prioritou “nie je” zločin vrážd, ale pojebané drogy, tak sa moja koncentrácia stráca v lufte. Jednoducho, nemám rád filmy, seriály, dokumenty na tuto tému. Fetky sú mi ukradnuté, nemám žiadny súcit a strácam záujem. Seriál som dopozeral zo zvedavosti, ako to celé vypáli, pričom toto je pre mňa z čisto subjektívneho pohľadu, najslabšia séria. Naopak, jediným plusom je samostatnosť príbehu ako takého a divák si môže pozrieť túto mini sériu separovane od prvej a druhej, ktoré spolu naopak - súvisia. ()

Reklama

Reklama