Reklama

Reklama

Mork & Mindy

(seriál)
Komédia / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1978–1982), 39 h 35 min (Minutáž: 25–50 min)

Hrajú:

Robin Williams, Pam Dawber, Conrad Janis, Tom Poston, Robert Donner, Jonathan Winters, Jim Staahl, Corey Feldman, Scott Marshall, Jay Thomas, Barry Van Dyke (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(94)

Obsahy(1)

Mork (Robin Williams) je mimozemšťan ze vzdálené planety Ork, který byl poslán na Zemi za účelem výzkumu chování pozemšťanů. Přistane v městečku Boulder v Coloradu, kde se seznámí s Mindy, ke které se i nastěhuje a která se mu snaží přiblížit naše "podivné" pozemské chování. (Sofia)

Recenzie používateľa javlapippi k tomuto seriálu (4)

Season 1 (1978) (S01) 

Emzák na pobyte u hodne tolerantnej pozemšťanky skúma americkú realitu konca sedemdesiatych rokov a večer bonzuje poznatky šéfstvu. Ako vtipné elementy pôsobia suchopárny otec, akože odvazová stará mať, papuľnatý černoško a excentrický religiózny pošuk. Prvá séria celkom fajn, len Williamsove improvizačné výstupy ma spočiatku mierne iritovali. ()

Season 2 (1979) (S02) 

Druhá séria pokračuje tam kde prvá skončila, akurát v znelke pribudli dobové disko grúvy, obchod s muzikou, foter, babka a malý Eugene boli eliminovaní a nahradení newyorsko-talianskym súrodeneckým duom a ich bufetom. O niečo vtipnejšie pôsobí ďalšia náhrada v podobe do lokálnej politiky sa derúceho ambiciózneho bratranca. Z prvej série zostal aj ufrfľaný sused. Williams pokračuje v imrovizáciách, ktoré mi ale prídu lepšie než v prvej várke. Pre mňa najvtipnejšie časti boli Mork na ku-klux-klanskej schôdzi a dvojepizóda s nekrotonskou sexy inváziou pod vedením Raquel Welchovej. ()

Season 3 (1980) (S03) 

Tretia séria drží stabilnú kvalitu, osadenstvo sa príliš nezmenilo, vrátil sa sa tata aj s novou choťou, Mindy pracuje v lokálnej televízii, Mork v škôlke alebo družine alebo čo to je, scény s "vtipnými" deťmi mi moc pod fúzy nejdú, našťastie ich nie je veľa. Dobré epizódy boli Mindy na pracovnom pohovore alebo stretnutie s reálnym Robinom Williamsom. ()

Season 4 (1981) (S04) 

Štvrtá séria to rozbieha vo veľkom štýle, svadba a svadobná cesta na Morkovu rodnú planétu plus následné pohotové vyliahnutie potomstva. Pribudlo sci-fi motívov, cestuje sa v čase a v závere sa objaví aj mimozemská konkurencia. Bufetári už sa ani nespomínajú, nerudný sused a šialenec Exidor sa objavia len párkrát, tata s babkou trochu častejšie, ale hlavný priestor si uzurpuje okrem Morka a Mindy ich postarší novorodenec (emzáci sa rodia v dôchodkovom veku a postupne mladnú) v čarovnom podaní Jonathana Wintersa. Z netradičného rodinného prírastku vyplývajúce vtipné scény (Mork ako muž v domácnosti, Mindy robiaca kariéru v televízii, junior vyrovnávajúci sa so svetom a školopovinnou dochádzkou) ma bavili asi najviac z celého seriálu, ktorý po štyroch rokoch v najlepšom skončil. ()

Súvisiace novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (viac)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (viac)

Reklama

Reklama