Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovný názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (145)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

U mna je Erin Brockovich stale podstane vyssie, tento film sa mi zda ale rezisersky o dobre kvalitne natoceny, hlavne jesenne lesy posobia hodne depresivne. Moc som nemusel tie sudne tahanice, nejsem pravnik a pravo ma nikdy nebavilo. Cosi vsak ma do seba spor pravnika ktory obhajuje ludi s chemickou. 78 % ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Možná nejlepší film, na tohle téma, co jsem viděl. Taková hra Davida s Goliášem v podání právníka Roberta Billota a koncernu Dupont v litém, soudním sporu o hledání pravdy, kterou by někteří nejraději zakopali hluboko pod zem. Není to takové "nablýskané" jako Erin Bronkovich, přesto tenhle snímek řadím výše. Hlavně za takovou civilní atmosféru a pak za herecký výkon Marka Ruffala, kterého sleduju už léta a tady si troufnu tvrdit, že je to zatím jeho top výkon. A že za svou roli nedostal žádnou zlatou sošku? To mi ale vůbec nevadí. ()

Reklama

Flynn 

všetky recenzie používateľa

Hezké drama z pozadí businessu, kde je vidět, že money talks. Výborný Mark Ruffalo, který v roli vypadal hodně přirozeně, navíc v závěrečných titulcích člověk vidí jak vypadá skutečný Robert Bilott a ta podoba tam je. Film zachycuje mravenčí práci a neskutečnou trpělivost a úsilí v boji s obrovským podnikem, který si sám ohýbá pravidla podle potřeby, protože zisk je zisk. Film má i díky filtru kamery takový temný nádech a člověk má pocit, že všichni zúčastnění neviděli slunce celý život. Jak film ukázal tak je to nekončící boj s větrnými mlýny. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tak to bolo silné! Ani som len netušil, aký škandál má na svedomí korporátny gigant DuPont so svojim prevratným patentom na teflon. Tento príbeh "zo života" bola hotová emocionálna nálož, až to človeka vnútorne rozkolísalo. Filmové spracovanie boja za spravodlivosť v podaní Marka Ruffala (mimochodom výborný herecký výkon) bolo viac než len dobré. Drámy z právnického prostredia mám rád, obzvlášť keď sú takto vydarené. Robert Bilott sa pustil do boja proti Goliášovi, kde existovala síce len malá šanca na úspech, no napriek tomu že ho to stálo aj vlastné psychické zdravie a nestabilita v rodine, nevzdal sa. Spád deju bol výborný, aj keď niektoré scény (najmä tie z Robertovho života) mi prišli dosť zbytočné a chtiac nechtiac brzdili tempo filmu. Každopádne, veľmi dobre spracované, snáď som nebol jediný, ktorý mal z toho zimomriavky. Btw. Zaujímalo by ma, koľko obetí na životoch má PTFE reálne na svedomí (hrôza čo i len pomyslieť). ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • Skutečného soudního právníka Roba Bilotta a jeho manželku Sarah lze krátce zahlédnout v čase 32:30 na výroční večeři Ohio Chemical Alliance hned poté, co Mark Ruffalo (jako Rob Bilott) a Anne Hathaway (Sarah Bilott) vstoupí do přeplněné místnosti. (Michnak)
  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama