Reklama

Reklama

Filmoví chuligáni z 90. rokov sú späť. Ukecaný Jay (Jason Mewes) a jeho najlepší kamarát Mlčanlivý Bob (Kevin Smith) v súčasnosti vedú starú videopožičovňu, v ktorej tajne pestujú konope. Ich nelegálny biznis však ukončí polícia a oni musia predstúpiť pred súd. Hoci sú spočiatku vďaka triku oslobodení, v dôsledku druhého obvinenia musia sa nechtiac zrieknut autorských práv na mená svojich postáv. Filmové štúdio, ktorému kedysi predali filmové práva na komiksy Bluntman a Chronic, tak môže nakrúcať ďalšie filmy bez nich. Jay a Mlčanlivý Bob sa však tak ľahko nevzdajú. Spoločne sa vydávajú z New Jersey do Los Angeles na výročné stretnutie ich fanúšikov Chronic-Con. Práve tam režisér Kevin Smith nakrúca remake ich filmu. Ak sa im podarí nakrúcanie prekaziť, získajú späť svoje mená. Cestou sa stretávajú nielen so starými kamarátmi z dávnejších čias, ale musia sa postaviť Ku Klux Klanu a čeliť mnohým bizarným ľuďom a situáciám. Napríklad Jay cestou zistí, že je otcom, ale nemôže to vlastnej dcére Milly ani len priznať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (116)

Bakllazaan 

všetky recenzie používateľa

Hrozna nuda. Mel bych si pustit prvni dil, jestli by na me fungoval jako v puberte, ale kvůli scánám s orangutanem asi jo. Ale tohle nemá žádnou šťávu. Trapné dialogy doplňuje v pozadí neustále hrající vykastrovaný americký rock. Kevinův True North šílenost jsem si docela užil, i když i tam byl trochu zadejchanej. Tohle ale uz nejde vydržet bez silných drog. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Kevin si uletel ako nikdy pred tým. Nie, ok, možno v mrožovi to bolo viac. Ale toto bola čistá naboostovaná chujovina. Všetko to samozrejme stálo na cameách (A hádam s výnimkou party okolo Rogena (okrem J.Longa)) tam boli snáď VSETCI! Niektorí vtipnejší, niektorí trápnejší, ale nedá Ti to nedopozerať, lebo nevieš, či Ťa nečaká nejaká bomba. Čo je mi ale asi najsympatickejšie, že Kevin si s tým vôbec hlavu nelámal. Či točí dobrý film. Teda to asi aj pri prvom J&SB, ale toto je až insane. Takže celý čas sleduješ koninu až Ti samotný Kevin k záveru povie, že ok, idem Vás dojať... A prvá seriózna scéna prišla k záveru. A to mi prišlo ako brilantny ťah, ako keby na Teba Kevin žmurkol, že "Ty si doteraz myslel, že som zabudol točiť ty retard?". Jo a titulkové scény sú super, to treba vidieť:-) ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Rovnako ako aj jednotka sa to nevyhlo priemeru, aj keď priznávam, nábeh to malo aj na štyri. Ale spackané finále na comicone bolo fakt odveci aj pre mňa. Dvakrát som sa tuším naplno zasmial. Tak to ostáva na tej istej hranici medzi prvým filmom. Ale tento návrat dvojice potešil a som rád že som to pozrel. 3* ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Patřil jsem mezi těšící se fanoušky návratu Smithova vesmíru, ale i přes Smithovu snahu udělat z toho scénáristicky satirický kompilát obsahující všechny možné oblíbené postavy a dělající si srandu z liberální progresivity se člověk cítí hrozně trapně a otráveně. Unavený vyfetovaný Jay postrádá energii a bohužel na něm leží těžiště filmu. Je to jako procházka po hřbitově plným kdysi slavných lidí, kde se chcete dojmout, ale místo toho jste zděšeni rozkladem fyzična herců a schopnosti devadesátkového humoru. Je to strašný. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Těžko říct, co přesně se stalo Kevinu Smithovi. Jestli mu infarkt vzal schopnosti, nebo následné hubnutí cit pro humor. Jeho poslední filmy jsou příšerný sračky a naivně jsem věřil, že když se vrátí ke svým kultovním postavám bude to ten starý dobrý Kevin. První díl je pro mě jeho nejlepší režijní prací a tak je zklamání ještě silnější. Příšerný dialogy, naprosto zoufalé tempo, trapný humor a naprosto křečovitá režie. Nemá to švih, nemá to tah na branku, nemá to koule. Je to ubohý a trapný. Smith se snaží být řízný, ale zároveň pokorně a korektně jde na ruku cenzorům, aby nepřistála na stole jediná žaloba. Mewes vypadá naprosto příšerně a chvilku jsem si říkal, jestli je to vůbec on. Smith se mohl aspoň vycpat molitanem, takhle se může jít leda vycpat sám. Naprosto to nefunguje a nedaří se mu podat jediný vtipný moment. Ostuda prvního dílu, ostuda Smithe. Člověk by mohl namítat že stárne, že už nemá stejný smysl pro humor, ale přesně to samé se stalo s Broken Lizard. První Super Troopers jsou naprosto legendární komedií a pokračování po 20 letech je jen křeč, trapnost a zoufalá snaha o oživení něčeho, co je dávno mrtvé. Ale není to dobou a žánrem, ale zrovna v těhle dvou případech je to tvůrčím vyhasnutím. Režisér legendárních Clerks 2 vyhasl před deseti lety. 20%. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Když Holden McNeil (Ben Affleck) říká po odchodu Jaye a Boba své dceři: „They gone girl,“ odkazuje tím na stejnojmenný snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli – Gone girl (2014). Když dceři poví: „It's just us leaugue,“ opět tím odkazuje na snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli, a to Justice League (2017), kde ztvárníl Batmana. (Habansz)
  • Film se natáčel v New Orleans (Louisiana, USA). (ČSFD)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama