Reklama

Reklama

VOD (1)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

Kleinbauer odpad!

všetky recenzie používateľa

Sveden Donaldem Sutherlandem, jsem uklouzl po Americkém katovi a dojel až do hromady hnoje. Zase jeden ze zbytečných „no brain“ filmů. O čem má vypovídat? O deviacích autora, Wilsona Coneybeare, který by si měl dát „voraz“ v nějaké prima odmašťovně nebo je to o zhlouplé společnosti a její poptávce jednoduchých, schématických, ale na druhou stranu absurdních a brutálních příběhů, kterým budou rozumět masy nevzdělaných a nevzdělatelných? Je to o společnosti, která zcela bezděčně vstřebává konzum nejhrubšího zrna? Koho se víc děsit, nositele takové kultury jako je režisér Amerického kata nebo někoho, kdo taková dílka hltá dnes a denně… ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Pokusím se trochu nastínit děj, ale neobejde se to bez spoilerů. Maník unese soudce, někde ve sklepě ho posadí na improvizovanou lavici pro obžalované, prohlásí jeho verdikt o trestu smrti za mylný a obviní ho z vraždy. Následný improvizovaný proces pustí v přímém přenosu do světa a sledující pak mají rozhodnout o jeho vině. Škoda, že se film ve velké míře soustředí na únoscovo pseudoprávnické blábolení a nedá větší prostor snaze policie a samotnému "procesu". Dohady mezi ním a soudcem o oprávněnosti celého líčení byly dost často úmorné. Ale pokud se přešlo k věci, docela to ušlo a potěšila i identita předpokládaného záporáka. Herecky žádná hitparáda a ani Sutherland se nijak zvlášť nepřetrhnul, ale na druhou stranu mě výkony všech přítomných nijak neurážely. Průměr. 50% ()

Reklama

sadsammy 

všetky recenzie používateľa

Podprůměrný americký film o zákonu a vládě ve státu plném nespravedlnosti, hloupých lidi a manipulanti, kteří vladnou světem. Docela neobvyklý příběh o dvou rukojmí, jednám z nich je fakt náhodný typek a druhý je bývalým soudcem, který tedy má rozhodovat a řešit svůj jeden z několika špatných rozsudků jak si myslí jeden blázen a dává to všechno translaci do internetu a jasně, že nynější obyvatele 21. století to koukají a jej to baví a napíná. Neřeknu, že se to mi celkem zaujalo, ale až na to, že každý stát má své zákony a kanony podle kterých se drží justice a celý svět a jistě, že lidi když vidí nespravedlnost začnou být natolik slušný a správný a rozhodovat zaslouží li ten chudák z filmu být odpouštěn nebo spíš ne. To mne tedy pěkně mrzí, že lidi fakt nechápou, že takový prostě svět je. ()

Igwar 

všetky recenzie používateľa

Tunajšie komentáre sú zavádzajúce. Film zďaleka nie je komorný ani nudne konverzačný. Síce sa nestrieľa od začiatku dokonca, ale o dramatické momenty a napätie rozhodne nie je núdza. (Spoilery.) Únosca síce občas vykladá pseudoprávnické bludy, ale v zásadných veciach má bohužiaľ pravdu. Polícia prípad spackala, pôvodný súd utajil pred porotu fakty a dôkazy, ktoré mohli odkloniť jej rozhodovanie od verdiktu "vinný". Pár flasbackov do pôvodného procesu mohlo film oživiť, ale dej by nejako významne neobohatili. Z deja je úplne jasné, že polícia aj súd sa jednoznačne dopustil chýb a nevidím dôvod mrhať filmovým časom na zbytočné vysvetľovanie, či vyvracanie zrejmých faktov. Záver je trochu pritiahnutý za vlasy, ale potešilo ma, že to nebol happyend v štýle seriálov CSI. Donal Sutherland zahral postavu sudcu vynikajúco a dostatočne emotívne, aby vtiahol diváka do pocitov a neskôr bezmoci väzneného sudcu. American Hangman si 4* poctivo zaslúži. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo solídne spracovaný thriller/dráma. "American Hangman" je podľa mňa inteligentnejší film, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať. To čo začne ako relatívne jednoduchý film s jednoduchým konceptom sa nakoniec stane vynikajúcou drámou s dobrými dialógmi, silnými momentkami a skvelou dvojicou v podaní Donalda Sutherlanda a Vincenta Kartheisera. Myslím si, že obaja svoje role zvládajú skvele. Sutherland ako uväznený sudca, ktorý sa potrebuje obhajovať pred všetkými divákmi živého "súdneho procesu", kde sa rozhoduje, či je vinný alebo nevinný v poslaní nevinného človeka na smrť, lebo mu to zákon tak umožnil rozhodnúť. A Vincent Kartheiser ako únosca je skvelý. A najsmutnejšie na tom všetkom je, že v mnohom čo povie má pravdu. Je očividné, že polícia tento prípad spackala, že súd nemal kompletné dôkazy, alebo neboli pripustené, aby zapadal celkový obraz príbehu, ktorý sa hovoril. A možno na to stačila jedna fotografia obvineného. Nedávno som pozeral iný film podľa skutočnej udalosti ("Trial By Fire") a myslím si, že aj tam sa ukazuje, že bola situácia úplne zle vyhodnotená a tlačilo sa na to, aby bol súdny proces len komédia a divadlo. A tuto je to presne to isté. Osobne ma to držalo, nenudilo (čo po predošlom filme vysoko oceňujem) a dostalo ma skutočne do schopného príbehu s dobrými momentkami. Možno by som pár veci ale zmenil. Ron by si zaslúžil väčšiu rolu. Myslel som si, že bude mať jeho rola väčší zmysel, než len aby ukázal "reálnosť" situácie. Bol tam priestor sa mu venovať. Možno by som chcel niektoré postavy vonku spoznať viac. Pretože reálne o nich toho moc nevieme. Myslím si, že film stojí za to vidieť. Minimálne kvôli našej hlavnej dvojke. Dokonca aj časti mimo miestnosti majú svoje dobré časti. Ale dalo sa z nich vyťažiť ešte o niečo viac. Ale neľutujem, že som film videl a môžem ho odporúčať. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama