Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (274)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo velmi pekny gycik. Tvorcovia sa chystaju chytit prilis zajacov naraz, no v konecnom dosledku to vobec nevadi, pretoze to cele drzi na svojich pleciach vyborna Emilia Clarke (nemyslel som, ze toto slovne spojenie niekedy napisem). A ten prepierany zaver film hadze do omnoho zaujimavejsej perspektivy. Akurat mam pocit, ze keby pointa prisla niekde v polovici, mohlo to byt omnoho silnejsie aj dojimavejsie. 7/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po pár skutočne dobrých filmoch sa Paul Feig dostal do nového vianočného filmu, kde scenár napísala Emma Thompson. "Last Christmas" je pre mňa trošku sklamanie. Nemôžem povedať, že som od toho čakal veľa, no myslím si, že mi to dalo menej, než som čakal. V prvom rade by som povedal, že najlepšie časti filmu začnú až keď si Katarina začne dávať svoj život opätovne dokopy. Čo je teda posledných 35 minút. Ostatné časti by som hodnotil od okey po nie veľmi dobre zvládnuté. Plus je tu záverečný zvrat, ktorý vás budď poteší, alebo naštve. Ja neviem, na ktorú stranu sa mám prikloniť, lebo reálne to má peknú pointu. Ale pôsobí to trošku nasilu a neviem potom moc nájsť vo filme tú komédiu. Je tu niekoľko vtipných momentov, no film je reálne viac romantická dráma než komédia. Opäť dráma v utajení. Film nemá moc zaujímavé postavy alebo príbeh, ktorý by ma vyslovene chytil za srdce. Je to hrozné? Nie. Myslím si, že nejaká atmosféra a srdce vo filme je. Emilia Clarke je celkom okey ako Kate a má tu niekoľko dobrých scénok. Najlepšia je asi keď sa rozhodne vyzbierať peniaze pre bezdomovcov svojim hlasom. To sa mi páči. Alebo keď rozdá pár darčekov, ktoré sú tak trošku aj ospravedlnenie. Len by bolo asi lepšie keby vidíme viac podobných scénok počas prvých dvoch tretín filmu, ktoré sú miestami skutočne ťažké na pozeranie. Najmä keď vidíme aký vlastne Kate žije život. Na mňa to nepôsobilo veľmi vtipne, ani zaujímavo. Film sa určite nestane vianočnou klasikou, no vidím, že na mnohých urobil dojem. A ak urobil, tak super. Ja si len myslím, že tam bol potenciál na niečo lepšie. A skoro som zabudol... je tu dobrý George Michael soundtrack. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Last Christmas, I gave you my heart ... můj nejoblíbenější Christmas song, čí ne, že ?(George Michael ❤ Forever) Pěkná, trošku jiná vánoční slaďárna, která mě v závěru přinutila otevřít balíček kapesníků (za to ta 4*). Emilia Clarke, je neskutečně slaďoučká. Ale nechybí zde i několik dost trapňoučkých scén. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Žádný vánoční zázrak se nekonal, byla to taková obyčejná romantika. Fanoušci Emilie Clarke si to nejspíš užijou, ale pochybuju o tom, že by se z toho měla stát další britská vánoční klasika. Uznávám, že závěrečný twist mě nenapadl, ale pak mi přišel naprosto logický. Navíc mě iritovala postava Emmy Thompson a její snaha o východní přízvuk. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Last Christmas je film, který bych naprosto bez problému doporučila komukoliv, kdo má už plné zuby vánočních nákupů a chce si jen odpočinout a podívat se na film, který navodí tu správnou atmosféru a u kterého mu bude prostě dobře. Po většinu času je Last Christmas na solidní 4* a vůbec nepřeháním. Celé je to odvyprávěné s lehkostí a film působí velice opravdově a přirozené. Já jsem byla vážně překvapená, jak moc si film užívám. Jenže on pak přijde jeden zvrat, který je taaak zbytečný. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat dobře a jsem přesvědčená, že tvůrci si mysleli, že to filmu dodá wow efekt, ale ve skutečnosti to sráží celý film lehce dolů. Tento zvrat je tak strašně nepasující k celé atmosféře filmu, kterou si tvůrci tak poctivě budovali po celou dobu, že jsem v kině mela chuť nahlas zakřičet "proč?". Ale jak jsem již psala na začátku, do kina bych na Last Christmas poslala bez výčitek svědomí naprosto kohokoliv. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Skupina Wham! darovala všetky licenčné poplatky spojené s uvedením ich piesne "Last Christmas" vo filme na pomoc etiópskemu hladomoru. (Arsenal83)
  • Upútavky na tento film boli silne kritizované za to, že výslovne naznačovali dejový zvrat, čo viedlo k tomu, že väčšina divákov a kritikov uhádla celý dej tri mesiace pred pozretím filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama