Reklama

Reklama

Keď draka bolí hlava

  • Česko Když draka bolí hlava (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomikom trávia prázdniny u babičky a deda v kováčskej dielni pod Dračou skalou, kde zo všetkých síl pracuje aj netradičný pomocník dvojhlavý dráčik Čmoudík. Raz, keď sa deti chystajú prespať v jaskyni spoločne s dráčikom, objavia na stene jaskyne starú mapu a Čmoudík, ktorého jedna hlava hovorí po česky a druhá po slovensky, začína rozprávať napínavý príbeh o vzniku kráľovstva Draka, veľkej láske princeznej Adélky a princa Janka, o dlhoročnej kliatbe a strašnom Drakovi, o zlom škriatkovi Blivajzovi, ale aj o tajomstve Nezábudkovej lúky, stratenom dračom vajci a páriku klokanov. Zaujíma Vás, kedy draci tancujú hip hop, ako sa slávia vianoce v dračej jaskyni, akú čarovnú moc má sto rokov neumývaný dračí zub a hlavne prečo draka bolí hlava? (Continental film)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (299)

zette 

všetky recenzie používateľa

Scenar mi neprijde spatny. Bohuzel vse okolo je neskutecne spatne zvladnute. At uz vedeni hercu, silene dialogy a samotny herecky projev vsech zucastnenych. Co cekat od filmu, kde nejlepsi herecky vykon poda Brozova. O specialnich efektech skoda slov. Pohadka ma spoustu nudnych pasazi, pro dnesni deti asi nebude zajimava ani dvojjazycnost. Pisnicky uchu neladi... Pro velmi spatne hodnoceni ostatnich uzivatelu pridam jednu hvezdicku k dobru. Ale nepovedlo se to. ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Tak bohužel, nekvalitní pohádky pokračují. A tentokrát za to nemůže snaha o dobré speciální efekty (těch tu není ani jako šafránu), ani nedostatek humoru (žádný tu vlastně není), ale naprosto nezajímavé hlavní postavy, které se tři čtvrtiny filmu nehnou z místa. Prostě bum, bum a konec. Od začátku vyprávění příběhu o dvou království (z něhož je jedno České a druhé - jak náhodně - Slovenské) je vám jasné, že se tam princezna Česká zamiluje do prince Slovenského. A to by nebylo nic špatného, kdyby mi tato část nepřišla tři hodiny dlouhá. Ve skutečnosti trvá asi 75 minut z 99 minut, ale i to je strašně moc. Ono se totiž tady nic jiného ani nestane. A proto, že nás zde postavy ani nikam dopředu příliš neposouvají, není zde motivace jim fandit a tedy příběh stojí za bum, bum a konec! Proč tedy tu jednu hvězdu a ne odpad? Inu písničky se zde povedly. A i když by jim spíše než pohádka slušel nějaký pěkný videoklip, pozvedly tento paskvil na úroveň jednoho slunce. Přesto ale palec kolmo dolů do hlubin zapomnění. 25% ()

Reklama

Rohy212 

všetky recenzie používateľa

Pohádka Když draka bolí hlava je ukázkou toho, jak hezky nacpat product placement i do středověkého vyprávění pro děti. Gott metatextově "patrí všetkým", a tak mluví slovensky a zpívá česky. O speciálních efektech se radši nezmiňuju, ačkoli zcela animované pasáže byly kouzelné. A přece je tu něco pro každého. Minimalisty potěší texty písní (o bolení hlavy je tu "au, au, au, to bolí", jako dračí hip-hop pak "hip hip hop, tančí hop hop hip"), pro hravé kartografy mapa země ve tvaru draka, pro lingvisty debata nad čučoriedkami a borůvkami a pro milovníky exotiky klokan. ()

Joe16210 

všetky recenzie používateľa

Bál jsem se, jak strašné to bude, ale nakonec jsem mile překvapený. Písničky jsou průměr, ale k pohádkám se to hodí. V podstatě mi na celém filmu vadily především dvě věci - postava Blivajze a Karel Gott mluvící slovensky. To bylo fakt peklo. Dal bych 2,5*, kdybych měl být přesný. Na české, potažmo česko-slovenské poměry to je vlastně ještě docela fajn. Uplný konec posledních pár desítek vteřin nekomentuji. I když zase vzhledem k ostatním hodnocením bych měl zůstat při zemi a více jak 2* to nedá. ()

silentname odpad!

všetky recenzie používateľa

Bum Bum a Koniec. Mám vôbec povedať viac? Podľa mňa to vysvetľuje všetko "Když Draka Bolí Hlava" je absolútny odpad v rámci československej filmovej produkcie. Neviem kam hlbšie chce ešte Dušan Rapoš klesnúť, no tu nefunguje absolútne nič. Dialógy sú strašné, postavy sú neskutočne otravné a plné klišé, všetko je maximálne gýčovité a efekty sú tak strašné, že sa na to absolútne nedá pozerať. Gott v slovenčine znie hrozne, hudba vo filme je otrasná, vizuálne to neponúka nič a príbeh je tak neskutočne úbohý, že k tomu nemám čo dodať. Táto rozprávka by mala byť zakázaná. Nemalo by sa to sledovať, deti treba od toho držať čo najďalej a ak to chcete odsledovať v zdraví, tak doporučujem mať pri sebe fľašku. Otrasný film. Hodnotenie: F ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (21)

  • Dračí jeskyně je Šipka ve Štramberku. (Duoscop)
  • Pro film bylo vyrobeno 120 originálních kostýmů. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama