Reklama

Reklama

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“

  • angličtina Four Murders Are Enough, Darling
TV spot

Nesmelý učiteľ literatúry Georg Camel (Lubomír Lipský) vedie absolútne nezaujímavý a pokojný život. Márne sa usiluje pripútať pozornosť svojich žiakov k dielu Williama Shakespeara, ale aj jeho pokusy o to, aby šéfredaktor miestneho časopisu vydal jeho básne, sa míňajú účinkom. A úplne najhoršie je na tom so vzťahom k ženám. Redaktorka spoločenskej rubriky, príťažlivá Sabrina (Jiřina Bohdalová) o neho takmer ani nezavadí. Zdá sa, že v jeho živote sa nikdy niť zaujímavé neudeje. Až náhle... Všetko sa zmení v okamihu, keď do jeho podnájmu vpadne – a to doslova a do písmena – mŕtvola Dr. Portera, ktorého otrávili lupiči, aby mu ukradli šek na úžasnú sumu – na milión dolárov! Nechápajúci Georg sa tak z ničoho nič ocitne uprostred bláznivého boja o miliónový šek. Chúťky si naň robia dve konkurenčné gangsterské bandy, ktoré a dokonca nasťahujú do domu, kde býva Georg v podnájme u pani Harringtonovej (Marie Rosůlková). A keďže ich praktiky sú mimoriadne nevyberané, kedykoľvek od tejto chvíle Georg otvorí dvere, vypadne z nich mŕtvola! Z nesmelého učiteľa, považovaného za masového vraha, sa stáva mediálna hviezda. Razom získava rešpekt svojich žiakov, ochotu šéfredaktora tlačiť jeho verše a dokonca sa stane to, v čo nedúfal ani v tých najsmelších snoch – získa srdce sebavedomej Sabriny. Trampoty so šekom sa však nekončia... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (496)

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Režisér Oldřich Lipský nejdřív pojal úmysl natočit detektivní komedii podle románu jugoslávského autora Nenada Brixiho 'Mrtvým vstup zakázán'. Přizval k tomu Miloše Macourka a ten z toho přes Lipského nedůvěru k takovému nápadu udělal tuto oslnivou comicsovou crazy komedii, která patří k tomu naprosto nejlepšímu, co u nás v rámci žánru bylo natočeno. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Nejen pan Vorlíček, ale i Oldřich Lipský točil výborné a nezapomenutelné komedie, které určitě patří ke skvostům československého filmového průmyslu. Tahle patří k těm bláznivějším a opravdu hodně povedeným. Je to výborná parodie na kriminální filmy. Nezapomenutelnou figurkou byl pan Kemr, který se neustále sháněl po ztraceném šeku. Velká porce filmové zábavy, která nenechá v klidu vaši bránici. ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Třetí hvězdičku za Káju Saudka, který tady odvedl kus parádní práce, a za komiksy, jinak mě to ale - stejně jako předchozí spolupráce tandemu Lipský -Macourek, ZABIL JSEM EINSTEINA, PÁNOVÉ - moc nenadchlo. Čekal bych promakanější scénář a ne, že jen odevšad budou automaticky padat mrtvoly. Mnohé gagy mi přišly ohrané nebo ne nejlíp podané nebo oboje, i když nějaká ta hláška by se našla a herci jsou dobří. Ze všech Lipského parodií bezvýhradně uznávám jen JOEA. ()

starbrejkr 

všetky recenzie používateľa

Zase jeden návrat po letech k oblíbenému filmu z dětství. A jakápak překvapení, dostalo mě to ještě víc než tehdy. Člověk zjišťuje, že předtím některé scény nemohl chápat a baví se o to víc touto geniální parodií. Jedna již zlidovělá hláška střídá hlášku a herci excelují. Natočit toto v té době na západě, jedná se jistě o celosvětově kultovní film. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Nadcasova klasika, ktora bavila ludi v roku 1971 a bude aj v roku 2011 a urcite aj neskor : to je film Ctyri Vrazdy Staci Drahousku. Spusta skvelych hercov a hereciek, vyborny scenar, strih a to vsetko pod taktovkou rezisera Lipskeho. K tomu si treba pripocitat spustu hlasok. Skvela oddychovka, 95 % ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (19)

  • Miloš Macourek bol v dobe písania scenára pomerne blízkym priateľom Káji Saudka. Mal komiksy rád a bol so spoluprácou so Saudkom spokojný, preto počas písania scenára pre nový film s výtvarníkovou účasťou priamo počítal. V propagačných materiáloch film charakterizovali ako "komixo komediu". Film bol vymyslený ako žánrový experiment s vizuálne nezvyklou formou. (Raccoon.city)
  • Scéna, ve které si Owens (František Peterka) se svým kumpánem přehazují pana Camela (Lubomír Lipský) přes stůl, byla natočena pozpátku. Cílem bylo zobrazit co nejvěrohodněji fakt, že pan Camel "přeletí" stůl po každé ráně pěstí. Kaskadér samozřejmě skákal rovně přímo na pěst obou gangsterů. (mchnk)

Súvisiace novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (viac)

Reklama

Reklama