Reklama

Reklama

Recenzie (4)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Horor, na ktorý sa celkom dobre pozeralo, aj keď tam toho veľa nebolo. Teda aspoň na to, ako dlho trval. Postupom času žiaľ unavoval viac a viac. Zdĺhavé konverzačky mi totiž veľa nehovoria. Otec s malou dcérou sa motkajú po lese, ona vidí duchov mŕtvych detí, ktorí sa ju snažia zobrať medzi seba. Masky neboli práve pôsobivé a sotva dnes niekoho vydesia, ďalšia škoda je to, že sa horor odohráva v noci v lese a v bažinách, no atmosféra je len minimálna. Režisér všetko stavil na pointu, ktorá je síce zdanlivo zaujímavá, ale prekvapivá ani omylom. Všetko tu už bolo. A film v konečnom dôsledku nemá ani hlavu ani pätu. Takže nie práve podarený pokus režiséra, ktorý je v hororoch úplný začiatočník, takže sa mu odpustiť dá. Nejaký malý potenciál do budúcna som totiž vycítil. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Mám tak trošku pocit, že sú minimálne dva uhly pohľadu na to, ako sa dá pozerať na film "The Ballerina". Nakoľko je to kategorizované ako horor, myslím si, že od toho diváci asi čakali viac atmosféry a viac strašidelných momentov. A bez toho, aby som klamal môžem povedať, že tých tu veľa nie je. Vlastne sú tu neni absolútne žiadne. Vizuálne scénky mŕtvych dievčat sú okey, no osobne mám pocit, že keď ukážu ich mŕtve ja, pôsobí to menej zaujímavo, než keď vyzerajú viac živo. To je aspoň môj názor. Čo však robí trošku atmosféru je to zelené osvetlenie, ktoré vychádza z ich lampášov. Mám pocit, že je spracované celkom dobre. Lenže film reálne hororom nie je. A chápem všetkých, ktorých to otrávilo ak chceli niečo strašidelné. Lebo úprimne, tu to nenájdete. Teraz sa pozrime na ten druhý pohľad a skúsme tento film hodnotiť ako drámu. Budeme sa tváriť, že hororová kategória tu nebola a pozrieme sa na to iba ako na drámu. A podľa mňa, tu film veľmi dobre fungoval. Myslím si, že vzťah medzi otcom a dcérou je spracovaný veľmi dobre. Vzťah medzi Glenom a Doe je dobre spracovaný. Záverečné vysvetlenie všetkého je vynikajúco spracované, aj keď (ako bolo povedané), nie sú to veci, čo sme už nevideli. Osobne mi to asi v mnohom najviac pripomínalo "The Sixth Sense". Takže povedzme, že ide o temnú drámu s duchmi. A na to je spracovaný film podľa mňa celkom dobre. Pretože tie vzťahy sú silne spracované. Osobne neviem vysvetliť z tohto uhla iba pár veci, no ide v mnohom o spoilery. A neviem, či by som to tu mal prediskutovať. Minimálne ale poviem, že ak všetko, čo sme videli vo svojom vysvetlení je tak ako je, nerozumiem prečo si niektoré veci niekto nepamätá a prečo jeho pamäť iné veci výrazne skreslila. Toto mi nie je vôbec jasné a mám pocit, že tvorcovia to ani nechceli nejako vysvetliť. Proste je to tak. A to nefunguje. No ešte je tu aj ďalšia vec a tou je skutočnosť, že niektoré postavy sú tu vyslovene len do počtu. Nerozumiem čo tu robia, nie sú nijako hlbšie rozobraté a nepridávajú tomu absolútne nič. Proste len tu majú rolu. Hotovo. Ale odhliadnuc od týchto faktov, koniec mi dokázal jemne priniesť skoro aj nejaké slzy. Takže ak to zhrniem, film nie je dobrý horor a rozhodne ho neodporúčam nikomu, kto chce skutočne strašidelný film. Pre tých, ktorí chcú vidieť temnú ducharskú drámu film osobne odporúčam. Zhodnoťte si od toho, či je toto film, ktorý by ste chceli vidieť. Ja si myslím, že Steve Pullen odo mňa ešte šancu dostane. Myslím si, že temné drámy občas tiež treba spraviť. Hodnotenie: B+ ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na americkém snímku „The Ballerina“ je vidět, že se snaží o nějakou tu hloubku, že chce být silný, emotivní, že chce možná i sem tam trochu vyděsit, ale Steve Pullen zvolil takovou stopáž, která se jeví jednoduše jako neúnosná. Jestliže vás film na začátku dovede vtáhnout, ke konci už spíše jen nudí a vy ani nějak moc netoužíte po tom, abyste se dověděli, zda je tu nějaké vyvrcholení. ()

Reklama

Reklama