Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minifilm k veleúspešnému hitu Michaela Jacksona sa považuje za prvý videoklip natočný cinematickým prístupom a ako v prvom sa tu vyskytujú herecké pasáže takže akoby sme sa nepozerali na klip ale na krátky filmový muzikál. Thriller v 90tych rokoch vyhral cenu MTV za najlepší klip a dodnes je jedným z najoceňovanejších videoklipov vôbec. (JohnFarst)

(viac)

Recenzie (156)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Ještě předtím, než Jackson děsil malé chlapečky se rozhodl vyděsit své fanoušky. A nutno říci, že se mu to docela povedlo. Zkráceně - miluju osmdesátky, miluju osmdesátkový horror a tohle, nic jiného nenabízí. A navíc, zde jsou zombie ještě zombie a ne adrenalinoví atleti. Což kvituju s povděkem. Naprosto parádní podívaná. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Klasika, oficiálne prvý moderný videoklip, ktorý je doslova svetoznámy. Ja uprednostňujem a obľubujem iné Jacksonove, ale s týmto mám spojenú stužkovú. Nikdy som nechápal, prečo sa pozerá sám na seba v kine a prečo tá postava, na ktorú sa pozerá, teda on, najprv spečatí vzťah s dievčaťom prsteňom a následne ju ako obluda roztrhá. Taktiež to, prečo to dievča nebežalo preč druhou stranou ulice, ale išla do domu, či to, že sa tváril Michael zdesene, keď videl nemŕtvych a následne sa na také niečo premenil. Nie je to dokonalé, nezaraďujem to medzi svoje obľúbené, ale musím uznať, že to spôsobilo prelom, skoro by som až povedal, že revolúciu v hudobnej tvorbe. Je to legenda. ()

Reklama

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

aka Majkl Jackson! Nejznámější, nejoriginálnější, nejocenovanější, nejdelší, nejdražší, později vůbec nejprodávanější deska a dalšími superlativy by se v tomto případě nemuselo vůbec šetřit. Pre-videoklip posloužil jakož to moderní inovátorský základ všem budoucím videoklipům třeba z produkce MTV, ale i klip který dál světu víc než jen samotnou osobu Majkla Jacksona. Choreografie ,kamera a taneční kreace jsou naprosto úžasné a sám Majkl na vrcholu své největší slávy. ()

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Videoklip všetkých videoklipov. Alebo hororový kraťas, v ktorom nie je popová pieseň na škodu veci. Rovnaký tým, aký sa stretol už pri o dva roky staršom An American Werewolf in London (hriech prekladať) vytvoril nezabudnuteľné a, snáď ma nikto neukameňuje ak použijem aj slovo kultové, dielo. Landis zúročil svoje vtedajšie režisérske skúsenosti a spolu s Rickom Barkerom úspešne zopakoval famóznu premenu človeka na netvora. Výborná atmosféra v hranej časti dotvorená hudbou Elmera Bernsteina, neskutočne charizmatický hlas Vincenta Pricea, poctivá práca maskérov, odkazy na horové filmy a zvlášť zombie subžáner, a v neposlednom rade ešte pôvodný Michael so skvelou tanečnou choreografiou. Ja beriem Thriller ako ozajstnú poctu klasickým hororom, pretože stačí naozaj iba trocha zapátrať a zistíte, že sprvoti aj bezvýznamní herci ukrývajúci sa pod tonami mejkapu nie sú ľudia, ktorí išli práve okolo a len tak náhodne zakopli o príležitosť. Tu sa pracovalo s ozajstnou vášňou. ()

Ondrej120 

všetky recenzie používateľa

Když jsem býval malej kluk kluci já měl sen. Sníval jsem ho každý, každý den. A teď vážně, když jsem měl tak 3-4 roky tak jsem viděl tenhle klip a několik nocí jsem nemohl spát, bylo to hrozné. Pak jsem ale vyrostl do slušného věku a podíval jsem se znova. A musím fakt uznat že nic lepšího co se týče videoklipů není než klipy od Jacksona. Vždyť i po skoro 30 letech není žádný klip který by tomuto dosahoval aspoň po paty. Skvělé a jedinečné. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (43)

  • V roku 1985 získal videoklip cenu Grammy v kategórii najlepšie video v dlhometrážnom formáte. (Raccoon.city)
  • Michaelova červená bunda byla navržena režisérovou manželkou Deborah Nadoolman. (Spidey3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené