Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Športová dráma podľa skutočných udalostí... Mníchov, 1972. Olympijské hry, poznačené teroristickým útokom, pokračujú ďalej. Vo finále basketbalového turnaja sa proti sebe postavia reprezentácie dvoch nezmieriteľných nepriateľov studenej vojny. Tím USA je považovaný za neporaziteľný, Sovieti, vedení novým trénerom, ktorý za dva roky úplne zmenil zloženie mužstva i jeho koncepciu, sa však nemienia vzdať svojho sna... (RTVS)

(viac)

Recenzie (22)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Je to zvláštní, mám ráda hokej, ale filmy o něm mě většinou nebaví. Basket mě nebaví, ale právě jsem zhlédla druhý skvělý film o tomto sportu. Ruský patos je mnohem jemnější a v mnohem menších dávkách, než ten americký, takže jej také mnohem lépe snáším. Herecké výkony byly skvělé a sportovní záběry skutečně zajímavé. ()

nonick1 

všetky recenzie používateľa

Filmy se sportovní tématikou (navíc zápolení USA vs. CCCP) moc nemusím, ale tento snímek je opravdu výjimečný - nejen díky skvělému retrovizuálu a jisté režii, ale i propletenci několika příběhů, nervydrásajícímu finálovému zápasu a dojemnému závěru. Člověk by se zdráhal uvěřit, že se něco takového doopravdy mohlo stát - až dobový záznam v závěrečných titulcích ho přesvědčí o opaku. Jasných pět hvězd. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pre športové filmy mám vášeň, takže keď na nejaký narazím, tak si ho zväčša nenechám ujsť. A keď je to film založený na skutočných udalostiach, tak o to lepšie. O sovietskom basketbalovom zázraku na OH 1972 som doteraz veru nepočul, takže aspoň som dopredu nevedel ako sa film bude vyvíjať (hoci koniec bol samozrejme vopred jasný). Natočené to bolo vcelku zručne a pútavo, takže sa na to pozeralo vcelku dobre. Akurát, pri týchto ruských športových filmoch mi vždy vadí tá prílišná glorifikácia samých seba a zároveň zobrazenie súperov ako nejakých arogantných neandrtálcov (v tomto prípade si to odniesol americký basketbalový team). Inak, ten záver - to bolo niečo neuveriteľné, no zároveň veľmi kontroverzné. Nie som si istý, či takéto manipulovanie s poslednými 3 sekundami bolo zrovna v rámci fair play... ()

progression 

všetky recenzie používateľa

Hodně zajímavý a povedený film podle skutečné události, kdy na olympiádě v Mnichově ruští basketbalisté porazili USA i s hvězdami NBA, což bylo velké překvapení a rána do vazu basketbalové velmoci. To bylo něco podobné jako když si v Naganu naši hokejisté "vyšlápli" na Kanadu se všemi tehdejšími hvězdami NHL. Ty poslední tři vteřiny finálového zápasu byly určitě kontroverzní a dovedu si živě představit, že kdyby film točili američané, ruská propaganda by byla vystřídána tou americkou, "hodní a zlí" by si jen vyměnili dresy :-) Na druhou stranu kdyby se ten závěrečný koš nepodařilo dát, s velkou pravděpodobností bychom o ruském trenérovi i některých hráčích už více neslyšeli a asi určitě by nebyl natočen tento film. Ale i přes tyto výhrady jde o velice dobrý film se zajímavým příběhem i dokonalými basketbalovými scénami. Filmový přepis finálového zápasu včetně dramatického závěru je opravdu strhující a basketbaloví fanoušsci si ho určitě náramně užijí. A dost pravděpodobně i ti fanoušsci nebasketbaloví. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Rusom,ked sa vydari natocit film,tak potom je to uz pecka,uzasna sportova drama natocena podla skutocnej udalosti,ktora zobrazuje basketbalovy tim ZSSR,ktory dostava do ruk novy trener a zacina priprava na olympiadu,krasne,dojemne,srdecne,perfektna kamera a ten zaverecny zapas bol genialny,klobuk dole,zazitok,ktory ma ohuril...:-) ()

Galéria (28)

Reklama

Reklama