Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento strhufjící příběh vypráví život skutečného venezuelského boxera Edwina « El Inca » Valery, který proslul bezpočtem vítězství a jeho specialitou bylo soupeře knokautovat. Inkova hvězdná dráha je pevně svázána s latinskoamerickým prostředím, kde je sice možné povstat z prachu ulice na výsluní, ale nelze se zcela takového stigmatu zbavit. Zatímco americká série Rocky je romantickým pohledem na splněný sen, v případě El Inky lze spatřovat metaforu pokořeného inckého impéria jako národní tradice. (La Película)

(viac)

Recenzie (2)

kazatelSVK 

všetky recenzie používateľa

Životopisný snímok o Edwinovi Valerovi,obávanom a brutálnom boxerovi ktorý v celej svojej kariére ani raz neokúsil pocit prehry,naopak,všetky zápasy vyhral a to dokonca štýlom KO.Agresívny štýl boja však mal za následok veľké množstvo inkasovaných rán,ktoré s kombináciou výbušnej povahy,alkoholu a drog vyústili až do toho,že si Valero zavraždil svoju manželku.Pár dní po zadržaní spáchal v cele samovraždu ()

LexBarker 

všetky recenzie používateľa

Venezuelský Rocky bez příkras a hollywoodského pozlátka. Edwin Valero byl ve své době neporazitelný, poháněl ho vztek, touha uniknout prachu ulice a možná i šílenství, pomalu se rodící kdesi v jeho hlavě. Nakonec ho dostal jeho největší nepřítel - on sám. Film se moc nezaměřuje na zápasy v ringu, spíše nám ukazuje, jak Valero žil a ze všech svých sil se sám sebe snažil zničit. Velkým kladem je herecký výkon Alexandra Leterniho, který se pro roli psychopatického boxera snad narodil. ()

Reklama

Galéria (4)

Reklama

Reklama