Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (166)

Anderas 

všetky recenzie používateľa

Pekelně černý humor a absurdita a komičnost násilí nabírá s novou kulturou nový rozměr. Až jsem se sám za sebe stydět jak moc jsem se u všech těch brutalit třískal smíchy. Ale cožpak se tomu šlo ubránit? Celý ten tragikomický osud ušláplého úředníčka je lemován tak gigantickou porcí hlášek, ultranásilných scének a point, že zkrátka musíte shlížet s nadhledem, jinak se z toho zblázníte. Dokonalé proslovy o lopatičkách, kuchařích, Vukovi-jugoslávci i jeho mafii, o Hanne v obýváku a kuchyni, o nešťastném osudu jedné metalové kapely, o hektolitrech krve, tisícech zbytečných mrtvol a o žádných výčitkách svědomí. A jedna z posledních hlášek je tak geniální, že by se ní i současná legislativa mohla inspirovat: "Jsi gay...šup s tebou do pekla" :-))) ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

"Smrt k zblití." Výborná dánska tragikomická gangsterka, plná čierneho humoru o tom, ako môže hrdinstvo niekedy poriadne zavariť. Parádne vtipy a hlášky, Kim Bodnia a jeho drsný kukuč správneho badguya (vlastne by sa to dalo brať ako humornejšia verzia Refnovho Pushera, ale Olsen s Jensenom sa netaja inšpiráciou aj z filmov Q.T.), over-the-top akciu a typický severský realistický feeling. Všetko korunuje geniálny záver, v ktorom akcia aj humor dosahujú vrchol. Len škoda, že celok je miestami tak suchý. 80% ()

Reklama

Soweek 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku vůbec nevíte o co jde a s přibívajícíma minutama hodnocení roste a roste, hlášek přibývá a pribývá, drsné okamžiky stoupají geometrickou řadou......V některých chvílích jsem měl doopravdy pocit, že koukám na novodobé Pulp fiction:-) Některé situace jsou tu prostě až legendární! Je to ale slabších 5(absence kvalitního soundtracku a trochu pomalejší rozjezd) ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

8/10 Nebyt toho konce, co to cele podivne prevratil z dosavadni zbesile jizdy do relativizujiciho transcendentna, vubec bych nevahal nad plnym poctem. Kdo to nepochopitelne srovnava s BS musi byt asi uplne na hlavu, protoze toto je tak o 3 tridy nad BS - zapletkou, nasazenim, akci, humorem - jedine do chybi je dabelsky Dafoe, ale zase je tu bourak Kim a Slavko, ktery bohuzel dostal dost malo prostoru ()

wosho 

všetky recenzie používateľa

Arvid je pro mě zcela nepochopitelný blbeček. Herald je zprvu zmrd, co je ve skutečnosti docela fajn a milující bratr-byť dost tvrdý kriminálník. K tomu zde jsou kuchaři, co toho moc nenavaří, ale za to né moc dobrovolně brigádničí v podsvětí. A pak je tu smolař Vuk, co moc rozumu a štěstí nepobral, ale za to má zajímavé a věrné kamarády z Východního bloku. Postavy jsou docela dobře vymyšlené. Režie je drsná. Scénář je zprvu jednoduchý a časem se trošku komplikuje a končí nečekaně (opravdu jsem anděla a čerta v takovém snímku nečekal). Humor a akce jsou v patřičném souladu. Tak proč jen ***? Nějak jsem prostě čekal od V Číně jedí psi mnohem víc. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama