Reklama

Reklama

Nevesta

  • Rusko Невеста (viac)
Trailer 2

V minulosti bolo v Rusku tradíciou fotenie zosnulých rodinných príslušníkov. Novomanželia Vaňa a Nasťa sa vyberú na vidiek, kde žijú jeho rodičia. Rodina je príjemná, ale odvtedy, čo ich starý otec, mimochodom tiež bývalý fotograf, zomrel, ju sprevádza nešťastie a utrpenie, ktoré je spojené práve s tradičnými fotografiami a novomanželov zasiahne v plnej sile. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (74)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Ruský horor som zatiaľ ešte nevidel a keďže ich produkcia ma v posledných rokoch baví čím ďalej viac, skúsil som dať šancu aj ich Neveste, ale nakoniec ani nebolo treba. Spočiatku to vyzerá celkom nádejne, film má veľmi kvalitný vizuál, čo v tomto žánri teda rozhodne nie je samozrejmosťou, úvodná sekvencia z minulosti ponúka celkom slušnú atmosféru a následne ma potešila pekná hlavná hrdinka, takže na tie kladné prvé dojmy mi to stačilo, ale už čoskoro bolo jasné, že z tohto nič výnimočné nebude. Film sa zbytočne až príliš moc snaží napodobovať svoju americkú konkurenciu miesto toho, aby to bolo jednoducho svoje. Opäť len strašidený dom, podivná rodina so svojim dávnym tajomstvom a séria tých najotrepanejších ľakačiek, Časom síce začne byť dej o niečo zaujímavejší a aspoň trochu odlišnejší, ale ani toto tvorcovia moc nezvládli. Pôsobí to riadne nedotiahnuto, polovica výrazných prvkov mi prišla úplne nasilu, bez nejakého racionálneho opodstatnenia a tak napríklad taká posledná tretina je na jednu stranu konečne dynamická a stále sa niečo deje, ale už som vôbec nevedel, komu mám vlastne fandiť, prípadne priať smrť a z akého dôvodu. Obsadenie je tiež skôr iba priemerné, hlavná hrdinka je síce pekná, ale tým to aj končí a časom som už jej aj prestal fandiť a celé zloženie rodiny mi prišlo také pravé ruské, takže to bolo rozhodne plus, ale herecké výkony mohli byť aj trochu lepšie. Ale zase určite to nie je horšie, než ten žánrový priemer. A režijne určite musím pochváliť celkový vizuál, aspoň to malo nejaký rozpočet a ideálny vzhľad ducha, ale inak je atmosféra veľmi slabá, napätie len minimálne, ľakačky otravné a celkovo hororové scény sotva priemerné aj v rámci tohto otrepaného subžánru. Takže dalo sa na to pozerať, ale tým to aj končí, úplne priemerný film, v ktorom vyniká skutočne len ten vizuál, inak po hororovej stránke nestojí takmer za nič, takže keby som film nevidel, o nič by som neprišiel. 54% ()

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Tak tady máme konečně pořádnej horor s tajemným rituálem a hraní si s mrtvými. Tady bych to posunul mnohem dál než privilogovanej horor Děsivé dědictví, tohle je přesně ten tip co můžu, co mě baví. Víc netřeba dodávat. PS Tak, že se hlavní představitelka líbila Linh https://www.csfd.cz/diskuze/627444-zrete-300-nejhorsich/ o tom netřeba spekulovat i mě se líbila a to nejsem lesba. Dále, jak to Vána vydržel, že byla furt pana, jo nevydržel….Tak hezký filmový zážitek všem . ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Na pomery ruskej kinematografie, ktorá mňa osobne nikdy príliš neoslovovala vydarený, aj v záplave americkej žánrovej produkcie konkurencieschopný duchársky horor, v ktorom sa vyskytne zopár mrazivých momentov a nie úplne najhorší bubák. Keď sa takýto, inak klišeovitý námet situuje do prostredia poverčivého a tradície rešpektujúceho ruského vidieka, má to minimálne pre našinca hneď o čosi atraktívnejšiu fazónu. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Zlý duch do nevěsty skočí, dvě těla se v rakvi točí." "Злой дух прыгает в невесту... два тела вращаются в гробу."(autor veršů Павел Павлович Даблтарасов, volně přeložil Omnibus). Jasný důkaz, jak hrozně nebezpečná věc svatby jsou! Mělo by se to zakázat... Bohužel, zatím jsou svatby legální a tak mě moje mladá vytáhla zase jednou "na kukačku", tentokrát kukačku exotickou, do Carského Sela. Pocity jako obvykle, smíšené. Ostatně posuďte sami. Nevěsta - настоящая красота! Něco jako Marfuša vytuněná ve vizážistických pořadech "Ostříháno", "O 10 let mladší" a "Vypadáš skvěle". Ženich - krasavec Váňa, sice blbý jak troky, leč nezničitelný a houževnatý jako soudruh Meresjev, viz čelní náraz autem do stromu. Svatební šaty sice obnošené, po duchovi, ale pro módní policii stále přijatelné, rodinný prsten s diamantem zářící a jako bonus i prokletý, nevěsta do rakve šoupnutá, prostě svatba ideál. Jediná drobná skvrnka - neposkvrněnost nevěsty nezaručena. Což psychicky labilní duchbabice vzala jako podraz, začala kvílet a vyšilovat (myšleno víc než obvykle), kazit veškerému příbuzenstvu srážlivost krve a novomanželům romantiku. Mě naopak potěšila, na svatbě má být veselo, aby člověk ten tragický životní moment líp snášel. Zhodnocení veselky: zasmušilá, mystická, lehce pohanská a s patřičnou dávkou pověstné ruské chandry. Vzhledem k podobnosti obou příběhů použitelné i jako předfilm k o dost rozvernější, pětihvězdičkové svatbě a podstatně míň submisivní nevěstě. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nečakal som nič prevratné, no tiež som ani nečakal, že to bude takto hlboko podpriemerné. Celý film by sa dal rozdeliť na akési ostrovčeky so slušne alebo aspoň priemerne zvládnutými hororovými scénkami, kde sa človek aj sem tam trochu zľakne alebo ho mierne zamrazí, ktoré plávajú v oceáne všeobecnej nudy a akéhosi uplácaného deja, ktorý nemal ani hlavu ani pätu, pričom všetko okolo tej rodinnej kliatby mi prišlo chaotické a nedomyslené. Škoda, potenciál by tu bol, hlavne čo sa týka hercov, prostredia a prvotného nápadu s tými fotkami. No to by ale k tomu bolo treba prepracovať scenár. A tiež sa prikláňam k názoru, že celý dej mal byť zasadený do 19. st., atmosfére by to určite len prospelo. Podpriemer. 40/100 ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (5)

  • Film sa natáčal v podmoskovskom sídle Stroganovcov, budova však musela prejsť úpravami. (cica)

Reklama

Reklama