Reklama

Reklama

La Trêve

(seriál)
  • angličtina The Break
Belgicko, (2016–2018), 17 h 14 min (Minutáž: 46–56 min)

Série(2) / Epizódy(20)

Obsahy(1)

Inšpektor Yoann Peeters (Yoann Blanc) sa po niekoľkých rokoch vracia do rodného mesta v Heiderfeld, aby nastúpil na tamojšie policajné oddelenie. Dôvodom jeho návratu nie je len smrť manželky, ktorá trpela závažnou chorobou, no najmä nezvládnutá policajná akcia pod jeho velením, počas ktorej zahynuli štyria policajti. Vytúžený kľud však nenachádza ani v malom mestečku, v ktorom sa hneď po jeho príchode objavuje mŕtvola mladého futbalistu. Neskúsený kolektív tamojšieho oddelenia chce tragický prípad uzavrieť ako samovraždu, no Peeters hneď od začiatku tuší, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (2)

La Trêve (2016) 

Inšpektor Yoann Peeters sa po niekoľkých rokoch opätovne vracia do rodného mesta v Heiderfeld, aby nastúpil na tamojšie policajné oddelenie. Dôvodom jeho návratu nie je len smrť manželky, ktorá trpela závažnou chorobou, no najmä nezvládnutá policajná akcia pod jeho velením, počas ktorej zahynuli štyria policajti. Vytúžený kľud však nenachádza ani v malom mestečku, v ktorom sa hneď po jeho príchode objavuje mŕtvola mladého futbalistu. Neskúsený kolektív tamojšieho oddelenia chce tragický prípad uzavrieť ako samovraždu, no Peeters hneď od začiatku tuší, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať .. Výborná Belgická krimi, ktorá postupne rozmotáva jednu obrovskú pavučinu klamstiev, pričom prisám Bohu človek od úvodu až do samého konca netuší, kto je začo zodpovedný. Z pohľadu odhadovania podozrivého z vraždy, absolútne nečitateľný počin, s čím som sa pomerne dosť dlhú dobu nestretol. Samotný seriál občas postráda logiku konania postáv, nedisponuje temnou stránkou, no jeho silnou stránkou je “komplikovanosť” príbehu v kombinácii s vyšetrovaním. Výborné, vrátane šokujúceho rozuzlenia .. ()

Season 2 (2018) (S02) 

Napriek tomu, že po poslednom prípade vraždy, nie je inšpektor Yoann Peeters v optimálnom psychickom rozpoložení, dostáva sa opätovne do situácie, ktorá si bude vyžadovať jeho plnú koncentráciu a mimoriadne vyšetrovateľské schopnosti. Z vraždy bohatej vdovy je obvinený mladý chlapec s duševnou poruchou, ktorého usvedčil vlastný brat. Peeters má však odstupom času na všetko vlastný názor. Otázne je, či sa jeho tvrdenia zakladajú na pravde. Prvá séria bola výborná, pričom tam kde má iný divák predsudky voči výzoru hlavnej postavy, ja tvrdím, že sedí ako riť na šerbel. Proste klasický, dedinský ksicht, ktorý má o štipku viac rozumu ako zbytok osadenstva, tobôž policajného kolektívu. Opätovne je podozrivých s motívom vraždiť viac než dosť, scenár sa teda dokonale pohráva s myslením diváka, pričom odhadovať rozuzlenie je úplne zbytočné. Až na pár drobností má samotné dianie celkom reálny priebeh, a tak za mňa určite spokojnosť na úrovni lepšieho priemeru. ()

Reklama

Reklama