Reklama

Reklama

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Smutný príbeh Sarbjita Singha, ktorý doplatil na jedno nevinné zatúlanie počas svojho alkoholického opojenia. Musí to byť hrozné, sedieť v pakistanskej base za niečo, čo ste ani nespravili. A čo je horšie, Sarbjitov život nezávisel od žiadnej spravodlivosti, ale od politických vzťahov dvoch znepriatelených susedov. Filmové stvárnenie tohto príbehu bolo skutočne trpké, no zároveň plné nádeje, že sa Sarbjit vráti domov. Sarbjitova rodina, no predovšetkým jeho sestra, boli z toho hotoví a ich úsilie bolo ako boj s veternými mlynmi. Tá scéna, keď sa po rokoch videli v tej lahorskej väznici, to bolo priam srdcervúce :( Výborné herecké výkony, aj celková prezentácia tohto príbehu (bohužiaľ, len jedného z mnohých podobných). 4* ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Jsem velmi ráda, že druhá kariéra Aishwaryi Rai Bachchan není vystavěná jen na líbivých filmech. Po té, co v thrilleru Jazbaa prokázala, že je opět ve formě, natočila drama Sarbjit podle skutečných událostí a dočkala se tak po letech další nominace na cenu Filmfare, v pořadí již jedenáctou. Drama o indicko-pákistánském konfliktu sleduje příběh rodiny Sarabjita Singha, který se shodou nešťastných událostí dostal z paňdžábské vesnice do pákistánského vězení pod identitou jistého teroristy. Hlavními hrdinkami jsou jeho sestra (Aishwarya Rai) a jeho žena (Richa Chadha). 23 let utrpení a zklamání není zakončeno happyendem, film neoslavuje nereálný šťastný konec, ale apeluje na stále trvající problém. Na obou stranách paňdžábské hranice je mučeno na tisíc vězňů, z nichž jen nepatrné procento má šanci být propuštěno. Sarbjit je film, který by neměl ignorovat nikdo, kdo si stále myslí, že celá filmová Indie jen tančí. Z pákistánské kinematografie obdobné téma zpracovávají filmy: Khuda Kay Liye (2007), Ramchand Pakistani (2008) nebo Bol (2011). Ve srovnání s nimi je poselství humanismu stejně důležité, jen Sarbjit je natočen mnohem profesionálněji. ()

Reklama

Andrea1717 

všetky recenzie používateľa

Sarbjita som hodne dlho obchádza, nemala som pocit, že ma osloví, ale bolo tomu naopak, smutný príbeh o bezmoci a životnej smole, byť v nesprávny okamih na nesprávnom mieste a máte po živote a spolu s vami aj celá vaša rodina, ktorá sa bezmocne snaží roky a rok zachrániť vám život.... čo nakoniec k ničomu nevedie, akurát k smrti... ()

Galéria (67)

Reklama

Reklama