Reklama

Reklama

Doktorka Susan McCallisterová (Saffron Burrows) je špičková vedecká lekárka, ktorej sa podarilo objaviť zázračný liek na Alzheimerovu chorobu. Susan šéfuje skupine vedcov v laboratóriu uprostred oceánu, kde experimentuje s mozgovou kvapalinou špeciálne šľachtených žralokov. Aby totiž mohla získať dostatok proteínu zo žraločích mozgov, musela vychovať troch obrovských žralokov, ktorým pomocou genetických manipulácií až päťkrát zväčšila obsah mozgovej hmoty. Spolu so svojím kolegom Jimom Whitlockom (Stellan Skarsgård) oslavujú úspech svojho projektu, keď sa náhle počas silnej tropickej búrky podarí jednému žralokovi ujsť. Nejde však o obyčajného žraloka, ale o geneticky upravenú obludu, ktorá je ovládaná iba jedinou myšlienkou: dostať sa na slobodu a pomstiť sa... Dokážu pritom útočiť koordinovane, vedia plávať dozadu, dokonca sú schopné vyradiť z prevádzky kamerový systém, ktorý ich sleduje! Pre všetkých členov výskumného tímu sa začína krvavý boj o prežitie - žraloky sú totiž rovnako inteligentné ako ľudia, ktorí sa pred nimi pokúšajú uniknúť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (409)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Perfektný príbeh, napätie, dobrodružstvo, smrť, láska, nebezpečenstvo. Všetko, čo má správny horor mať. Žraloky sa tu správajú ako krvilační blázni, ale ak človek pristúpi na pravidlá hry, môže sa celkom dobre pobaviť. Ja som bol nadšením bez seba. Ide vlastne o klasickú schému, kedy je skupina ľudí v uzavretom priestore naháňaná monštrom (alebo monštrami). Sú tu dychberúce akčné scény a pekná hudba Trevora Rabina. Finále sa mi veľmi páčilo, bol som spokojný, kto nakoniec prežil. ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Jsou blbé filmy a blbé filmy. Jedny jsou prostě blbé a divák (já) se u nich nudí(m). A pak jsou blbé filmy, jako tohle a já se opravdu bavím. Film si ze sebe dělá prdel, stejně jako herci a to mi přišlo sympatické. Navíc, opravdu jsem netušil, kdo bude příště sežrán a upřímně, někdy mě to až překvapilo. A ani mi nevadili ZVDŽ (Zkurveně Velcí Digitální Žraloci ;-)) takže já jsem spokojený. Dokonce tak, že místy jsem uvažoval o plném počtu, ale ten si nechám pro příští zhlédnutí, které se určitě bude opakovat. Zkrátka a dobře - je to zábavná cypovina. P. S. Saffron Burrows v tomto filmu vypadá úplně jako Katherine Heigl. 80 %. ()

Reklama

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

úvod na mně působil nějak amatérsky, některé scény podivně televizní (aspon se to tak zdálo) a herci nevýrazní, ale když se vše dostalo do těch pravých otáček, motivace a povahy byly odhaleny a krvavý koktejl poprvé rozmíchán, vše už fungovalo parádně. S odvahou mohu tvrdit, že nebýt toho, že Čelisti byly první, točil je Spielberg a hlavně se díky parádně propracovanému napětí, hudbě, výkonům i ději staly otcem monster movie a kultem, Deep Blue Sea by je mohl i překonat. Protože i když samotný námět a zápletka je banální a klasická, jenom umístěná do zajimavého uzavřeného prostoru, vyprávění děje a osudy postav už takové nejsou. A když se první postava dostane do spárů... ehm čelistí nasraného sakra inteligentního žraloka, kterým očividně došla trpělivost nechat se kuchat nějakou rádoby motivovanou vědkyní, začne to mít opravdové grády. Od té chvíle se rozjede kolotoč těch nejpřekvapivějších, nejcyničtějších a nejvtipnějších úmrtí, jaké jsem kdy v takovémto filmu viděl. Když zařvala jistá postava, od které by to opravdu nikdo nečekal a ještě v naprosto absurdním a sakra neklasickém stylu, byl jsem tak překvapený, že jsem radnou chvíli čekal, jestli to nebyla jenom nějaká iluze či představa (vím směšné, ale....). A takovéto úmrtí se ještě opakovalo. Postavy umírají tak, že nemůžete vůbec předvídat kdo a kdy, kuchař hrozně hláškuje (scéna s troubou wtf paráda) a vše je nadsazené, jak jen může být. Škoda, že v posledním záběru nebyla ještě něco, doslova jsem to vyhlížel. Hudba, hlavně hlavní motiv, je vcelku fajn, a hlavně taky hraje zcela proti pravidlům a nemůžete ji věřit. Klišé jsou zcela anulována a tak jediné co mi vadilo, byla hnusná digitálnost žraloků při scénách z dálky. Za to, za úvod a otravnou doktorku pouze 4. Ale v tomto žánru jsem se snad ještě takhle nebavil a Harlin prokázal, že když chce, tak je fajn ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Průměrný animal horror.První polovina naprosto o ničem, druhá už má ty správné grády. Srovnávat s Čelistmi ani nemá cenu, to bychom se tu mohli bavit už i o takových zbytečnostech, jako kolik slané vody herci během natačení vyzvra.... Efekty nic moc, scénář ndprůměrný a atmosféra na úrovni, čili průměr. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (14)

  • Oba hlavní představitelé se po celou dobu natáčení pohybovali mezi opravdovými žraloky a byli chráněni pouze kroužkovým brněním pod neoprénem. (Karlos80)
  • Režisér Renny Harlin si ve filmu zahrál malou roli zaměstnance na začátku filmu. (slatkac)

Reklama

Reklama