Reklama

Reklama

Šokugeki no Sóma

(seriál)
  • Japonsko 食戟のソーマ (viac)
Trailer 1
Animovaný / Komédia / Športový
Japonsko, (2015–2020), 35 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Júto Cukuda (komiks)

Kamera:

Jutaka Kurosawa

Hudba:

Tacuja Kató

Hrajú:

Jošicugu Macuoka, Risa Taneda, Ai Kajano, Činacu Akasaki, Džun'iči Suwabe, Mamiko Noto, Nobuhiko Okamoto, Takehito Kojasu, Aja Hisakawa, Ajako Kawasumi (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(86)

Obsahy(1)

Snem Yukihiry Soumy je stát profesionálním šéfkuchařem, překonat svého otce a vařit v rodinné restauraci. Ale Yukihira se jednoho dne dozví, že jeho otec zavírá restauraci a odjíždí vařit do Evropy. Ještě než jeho otec odjede, vyzve svého syna aby dodělal elitní kulinářskou školu, kde pouze 10% studentů odmaturuje. (Harroc)

Recenzie používateľa Marys k tomuto seriálu (3)

Šokugeki no Sóma (2015) 

Vôbec neviem, ako som mohol Shokugeki zabudnúť ohodnotiť. Je to taký bizár, že aj väčšina veľmi zláštnych japonských filmov či seriálov sa na túto vec nechytá. Kto chce zažiť skutočný "food porn", vrelo odporúčam. Orgazmus spôsobený jedným hltom, obrovské prsia lietajúce sem a tam, zvrátení fanúšik by sa určite potešil, keby z tohto vznikli aspoň zo dva diely hentai animácie. Zároveň je to vtipné a do istej miery poučné v rámci kulinárstva, tak pokiaľ niekto vydrží prvé 2-3 diely a zvykne si na seriálový rukopis, Shokugeki si zamiluje. ()

Ni no sara (2016) (S02) 

"Druhý chod" v rámci Shokugeki sa už zameriava konkrétne na určitý "Masterchef" turnaj a počet dielov v porovnaní s "Predkrmom" je polovičný, no v kombinácii s niekoľkými dielmi "Original Video Animation" sa dopátrame k širšiemu pozadiu a nažhavíme na dezert. Nové farbisté fantázie katarzie z pokrmov, prsia nových hrdiniek, stále to funguje. Možno o to viac, že už pri dvojke človek nestrká nohu do neznámej jaskyne. ()

San no sara (2017) (S03) 

V prvých dvoch sériách Yukihira čelil predovšetkým svojim rivalom, ktorí sa v konečnom dôsledku stali jeho priateľmi. Tretia séria už ale predstavuje skutočných "záporákov", ktorý sa snažia vyštvať zo školy kreativitu a slobodné kulinárske umenie. Seriál sa dostal tak do ešte grotesknejšej podoby, no zároveň sa začal naťahovať. Pri anime na štýl Naruto, Bleach, atď. by sme na to boli zvyknutí, no tuná keď jedna séria má niečo cez 10 dielov, sa to veľmi nehodí. Autori ubrali s dobrého tempa. ()

Reklama

Reklama