Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy (Nicolas Cage) a Frankie (Sam Rockwell) sú podvodníci, ktorí už dlhé roky tvoria partnerov pri elegantných zločinoch. Poznajú jeden druhého, akoby boli bratia a majú dohodnuté určité pravidlá hry. Roy je starostlivý a šetrí každú penny. Trpí poruchou akejsi posadnutosti a bez liekov nie je schopný nič robiť. Frankie je naopak dobrodruh, ktorý je večne po niečom hladný. Chce donútiť Roya hrať špinavú hru, čo sa Royovi nepozdáva. V tom sa objavuje Angela (Alison Lohman) - Royova dcéra v teenagerskom veku a rozvráti jeho starostlivo naplánovaný život. A k tomu všetkému sa chce naučiť rodinné remeslo... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Taký oddychový feel-good film, ktorý ale trošku pokazí prekombinovaný záver. Ridley Scott na svojom konte takýto film ešte nemá a očividne si ho s chuťou strihol, akurát posledných 15 minút dá celému filmu iný tón. Neočakávane a zbytočne. V tomto prípade by menej bolo naozaj viac. Nicolas Cage je tradične výborný (nepatrím k jeho odporcom - a úprimne povedané ich nechápem), Sam Rockwell nanešťastie nemá veľa priestoru. Alison Lohman však naozaj prekvapuje, hrá presvedčivo a v jej 23. rokoch jej ľahko uveríte, že má 14 (koniec, koniec...). Napriek trošku nešťastnému koncu mal film dobrú atmosféru a bavil ma (pričom obľubujem Cagea), takže pod štyri nejdem. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Tak o tomhle filmu nevím co si mám myslet.Ze začátku mi tento film přišel jako další americká pakárna.Pak se však hodně zlepšilo,do příběhu přišla dcera a všechno chytlo svižné skoro až ke konci.říkám až protože tak blbej konec jsem fakt nečkal(jak říká golfista tohle by měli zakázat).Na mě moc překobynovaný.Normálně bych takovému filmu dal 3 možná i 2 hvězdičky,ale protože jsou tu skvělí herci tak dám 4.Nejvíce mě z herců překvapila Alison Lohmanová.Ta když byla na scéně tak mi tam přišlo tak ohromně živo,a když tam navíc byla s jěště lepším Nicolasem Cagem,tak to bylo k popukání(úžasnej byl i Sam Rockwell).No prostě další film z kterým Ridley Scott jakžtakž zaválel ()

Reklama

Moena 

všetky recenzie používateľa

Jako komedie to nefunguje a šokující zápletku uhádnete poměrně brzo. Cage je klasický Cage, navíc ještě docela přesvědčivě hraje OCD. Rozhodně bych bez titulek neuhádl, že se jedná o film R. Scotta. Podobných švindlířských filmů existuje dost na to, abych mohl dát podprůměrné hodnocení. Některé mají lepší nápad, některé lepší děj a několik i opravdu překvapivé rozuzlení. Tady nejde ani tak o vztah otce a dcerky na pozadí podvodů, ale o pár hloupých podvodů na pozadí vztahové problematiky šílence a mladé holky. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, ale ani som z toho nespadol na zadok. Dobrá pointa je tu rozvinutá do pomerne šedivého, málo výrazného deja, v ktorom asi najviac pobavili len psychické excesy N. Cagea - ukážkový príklad človeka postihnutého ťažšou formou OCD (Obsedantno-kompulzívna porucha). Pre človeka takto postihnutého nič príjemné, pre diváka zábavné, N. Cage opäť raz zahral vynikajúco, to sú postavičky presne pre neho. Na silný priemer film vytiahol hlavne záver s celkom prekvapivým rozuzlením. 65/100 ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Keď už má pršať, tak nech radšej leje. Toto že režíroval Ridley Scott? Jediné, čo u mňa film zachraňuje od odpadu sú pekné a vydarené kamerové filtre natoľko typické pre režisérovu tvorbu a hudba. Inak je to film uškriekaný, blbý, neskutočne nevtipný a nijak oslnivo zahratý s veľmi slabým námetom a rozuzlením. Veľmi nadhodnotený film a režisérovo najhoršie dielo.25% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (viac)

Reklama

Reklama