Reklama

Reklama

Landmine Goes Click

  • Gruzínsko Dead Mountain (neoficiálny názov)

Príjemné priateľské stretnutie v horách sa zmení na veľkú drámu po tom, ako Chris (Sterling Knight) stupí na mínu. Situácia sa však ukáže ako ešte horšia, keď Alicia (Spencer Locke) pochopí, že je to všetko len pomsta zo strany jej priateľa. Ten totiž zistil, že s Chrisom spáva a je rozhodnutý ich oboch potrestať. Kým sa Alicia snaží nejakým spôsobom zohnať pomoc, Chris sa nemôže ani pohnúť, inak mína exploduje. Keď sa na scéne objaví Ilya (Kote Tolordava), vyzerá to tak, že najhoršie je za nimi. V skutočnosti však najhoršie práve začína. (silentname)

(viac)

Recenzie (6)

bubun odpad!

všetky recenzie používateľa

Ne, ne, ne, ne, a NE! Kdyby to mělo dvacet minut, tak možná, ale takhle... Příšerný, natahovaný film s nablblým scénářem, který si užijí maximálně sadisti (brutalita, bezmoc některých "hrdinů") a masochisti (protože je utrpení na to koukat - a nejen na ty brutální scény). A proč se tam nevyskytují v rolích místních venkovanů postavy Gruzínců, proč tam musí být jakýsi Ilja, který je Rus, nebo Ukrajinec či co? Samozřejmě, stát se to může, ale nechápu záměr. S Gruzínci by to bylo autentičtější. Ale ono je to u tohoto "díla" asi jedno. Závěrem ještě: většinu filmů si nechávám pro případ opětovného zhlédnutí, ale tohle fakt mažu... ()

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Tak to zase zopakuji: miluji filmy odehrávající se na jediném místě, kde interakce mezi omezeným počtem postav je to nejdůležitější a vroucí atmosféru neschováte pod poklop, páč probublá vždy nahoru. Landmine Goes Click. Název a dvouřádková premisa mluví za vše. Co více si můžu přát než týpka stojícího většinu snímku na protipěchotní mině? Je to béčko, snad až i céčková produkce - jakmile kterýkoliv ze strašlivých herců promluví, pálí ušní bubínky, čočky kamery někdo pomazal kolomazí nebo kameraman nevěděl co dělá, scénárista se v žádném případě nesnaží vystavit uvěřitelný svět (vzdává hold Rychle a zběsile?). Právě protože film představuje svět kde jsou všichni do jednoho psychopati (!) jsem ani na vteřinu netušil, kudy se vydáme a chvílemi sledoval se zaujetím. Landmine Goes Click je technicky slabým snímkem (a to velmi!), scénář je děravý a těžko uvěřitelný, přestože operuje v současném světě, a většina stopáže je vpodstatě torture porn. Ale ta revolta tvůrců uhnout jinam, snaha šokovat na mě asi vlastně zapůsobila. 40 % ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa snímok s asi najviac premrhaným potenciálom za celý rok. Nechcem tvrdiť, že by to bolo hrozné, alebo niečo podobné, no na druhú stranu sa z toho dalo vyťažiť oveľa viac. Prečo? Lebo nápad tohoto filmu je absolútne skvelý a mohla z toho skutočne byť skvelá survival dráma, ktorá však skutočne padá na fakte, že z toho nakoniec urobia 2 osobitné filmy, a úplne zbytočne. Prvá polovica je celkom dobrá, len neustále si kladiete otázky, či veci nie sú trošku inak, ako boli Alicii a Chrisovi povedané. A pomaly si začnete uvedomovať niektoré diery v scenári, ktoré to postupne začnú ťahať dole. Keď sa však na scéne objaví Ilya, veci naberú nový spád a film naberie druhý dych. Odvtedy to začalo byť zaujímavé a chcel som vedieť, kam sa to bude posúvať, hoci som niektoré veci dopredu vedel odhadnúť. Je to ale dosť zaujímavé na to, aby to diváka udržalo. Čo však podľa mňa nefunguje je práca s kamerou a strih scénok. Niektoré sú skutočne hrozné. Reálne si ale myslím, že po hodine mal film skončiť, a mohli sme byť všetci relatívne spokojní. Potom však musí prísť ešte druhá časť, ktorá sa dá doslova nazvať len pomstou a vieme úplne presne čo sa stane, ako to dopadne aj akými scénkami si prejdeme. A podľa mňa to nebolo ani v najmenšom nutné a jediné čo to robí je zabíja čas a film absolútne degraduje. Najsmutnejšie na tom ale je, že to podľa mňa fungovať mohlo. Ako? Urobiť dva samostatné filmy. Mohlo to byť aj poňaté v štýle ako tohtoročné Sicario , kde by sme sa mohli dozvedieť o našich hrdinoch a potom sledovať, čo sa bude odohrávať ďalej. To sú možnosti, ktoré by som videl ako funkčné. Takto je to film s veľkými ambíciami a dobrým rozbehom, no s veľmi neuspokojivým vyvrcholením. Škoda. Hodnotenie: C ()

Voj.ta 

všetky recenzie používateľa

Námětem mi to připomíná Noctural Animals. Po všech stránkách teda mnohem horší zpracování, ale tou hnusnou, drsnou, syrovou atmosférou docela podobný. Takže i tak si asi po tomhle budu muset ještě pustit nějakou pohádku, abych dneska vůbec usnul. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Je to škoda, že to nakonec není takové, jak jsem si to představoval. Mohlo to být ještě trochu drsnější. Takhle mi to opravdu přijde jen jako hra. Nějak jsem z toho necítil depresi, i když by tam být měla. Tohle je snímek, který je ale rozhodně drsný, a pokud něco podobného uvidíte poprvé, zanechá to na vás dojem. Ta anabáze s minou mi ale přijde celkově spíš směšná a s nevyužitým potenciálem. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama